BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vakbonden en directie Lidl bereiken akkoord, alle winkels weer open

De directie en vakbonden van warenhuisketen Lidl hebben een akkoord bereikt in het sociaal conflict. Dat melden Lidl en de liberale vakbond ACLVB. "Tot het afsluiten van een nieuwe cao zal per filiaal één persoon extra ingezet worden, goed voor 42 uur extra per week", klinkt het in een persmededeling van Lidl. "Alle partijen streven er ook naar om zo snel mogelijk tot die nieuwe cao te komen." Vanaf  vandaag zouden alle filialen van de keten weer open zijn.

335 reacties

  • guy huenaerts

    6 jaar geleden
    Vakbonden schieten zichzelf weer in de voet!
  • Erik Bertels

    6 jaar geleden
    Marc, volgende week komt de RVB in Duitsland bij elkaar. Daar worden de échte beslissingen genomen. We praten elkaar over een jaar. Trouwens jouw vergelijking met Duitsland is volledig fout. In Duitsland heeft men een overlegmodel waarbij er nog geen 20% stakingen zijn tegenover hier. Het stilleggen van distributie centra is daar nooit gezien en zal zeker op tafel komen. Misschien eerst je inlichtingen alvorens fake news te spuien???
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @Erik, ik heb juist vernomen dat ze nog 1 distributiecenter en nog verschillende winkels willen inplanten. Het onggemakje dat men nu heeft is amper de moeite met de tradietie in duitsland waar stakingen gemakkelijk meerdere weken.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @vanaeken jokke, wees nu eens intellectueel eerlijk. Een blanco cheque is slechter dan een gedekte cheque. En dat is nu juist de grootste verandering in heel de overeenkomst. Van ongedekte naar een gedekte overeenkomst. Dat is alleszins een mooie overwinning.
  • Erik Bertels

    6 jaar geleden
    Hoe naïef zijn die rode bonden toch! In Duitsland is men nu de schade aan het berekenen en aan het nakijken welke afdelingen zullen gesloten worden. De vakbonden maken elke investering in dit land onmogelijk. Heeft iemand al berekend hoeveel miljarden en hoeveel tienduizenden jobs de (rode) bonden ons land al hebben gekost?? Zal hun worst wezen want hun fortuin staat veilig geparkeerd in het buitenland en zelf hebben ze geen rechtspersoonlijkheid. Wel erg makkelijk!!