© Photo News

Vandaag nieuwe verzoeningspoging tussen directie en vakbonden bij Lidl

Op aandringen van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zitten de directie en de vakbonden van supermarktketen Lidl om 14 uur samen voor een nieuwe verzoeningspoging. Ze hopen er de staking, die al zeven dagen duurt, te kunnen beëindigen. Dat heeft VTM Nieuws vernomen.

gjs

Door de te hoge werkdruk bij supermarktketen Lidl legde het personeel een week geleden het werk neer. Volgens de vakbonden blijft de winkelketen investeren in nieuwe winkels en zijn assortiment uitbreiden. Daardoor wordt de druk op het personeel veel te groot.

De voorbije dagen vond meermaals overleg plaats tussen de directie en de vakbonden, maar tot een verzoening kwam het nooit. Vrijdagavond was het wel bijna zover, toen twee van de vakbonden instemden met het voorstel van de directie, maar de socialistische vakbond het been stijf hield.

Op aandringen van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vindt dinsdagnamiddag om 14 uur nieuw overleg plaats, hoogst uitzonderlijk op een feestdag. Dat vernam VTM Nieuws. Met die nieuwe verzoeningspoging proberen alle partijen een akkoord te vinden, zodat alle winkels weer gewoon open kunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer