© EPA-EFE

Nieuwe ‘Romantada’? Radja Nainggolan gelooft nog in finale Champions League met duidelijk strijdplan

Woensdag ontvangt AS Roma Liverpool in de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League. De Italianen moeten een 5-2-nederlaag goedmaken. Rode Duivel en AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan gelooft nog in de kansen van zijn team. “Gedurende 95 minuten moeten we alles geven, dat is de enige manier om voor een ommekeer te zorgen”, zei de Belg op de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

Tijdens de traditionele persontmoeting stond Nainggolan de media te woord aan de zijde van zijn coach Eusebio Di Francesco. De Belg heeft de hoop op een finale tegen Real Madrid (of Bayern München) nog niet opgegeven. “Ons parcours is geweldig geweest en ik hoop dat het nog niet afgelopen is”, zei Nainggolan. “Ik geloof in de kwalificatie, omdat we gefocust zijn. We moeten geconcentreerd blijven, want als je even je concentratie verliest, wordt dat afgestraft. Gedurende 95 minuten moeten we alles geven, dat is de enige manier om voor een ommekeer te zorgen. We zijn er in de heenmatch in geslaagd om nog twee keer op het einde te scoren en dat geeft ons hoop. We mogen niet dezelfde fouten maken als vorige week en dat beseffen we.”

Coach Di Francesco rekent niet alleen op zijn spelers, maar ook op de vurige Romeinse fans. “Onze ambitie is nog steeds om de finale in Kiev te bereiken. We spelen de halve finale van de Champions League voor 70.000 supporters, dat moet mijn team motiveren. Ik wil honger en wil zien bij mijn spelers om de uitdaging aan te gaan.”

“Liverpool fysiek sterker dan Barça”

Dat AS Roma niet op voorhand is uitgeschakeld, bewezen de Giallorossi in de kwartfinales. Toen haalden de Romeinen een 4-1-nederlaag op tegen Barcelona door thuis met 3-0 te winnen van de Catalanen. Toch verwacht Nainggolan dat het woensdag niet zo vlot zal lopen als tegen Barcelona. “Iedereen weet wat er in de kwartfinales is gebeurd. Maar het zal moeilijker worden dan tegen Barcelona, want Liverpool is op fysiek vlak veel sterker dan Barcelona”, zei Il Ninja. Dat vindt ook zijn coach. “Liverpool is een heel ander team dan Barcelona”, zei Di Francesco. “Het speelt sneller en directer. Maar we willen voor een comeback gaan en voor iets speciaals zorgen.”

© Photo News

AS Roma zal woensdag waarschijnlijk niet kunnen rekenen op Kevin Strootman. De Nederlandse middenvelder mist zo goed als zeker de terugwedstrijd, omdat hij te veel last heeft van een ribblessure.

Vorig weekend toonde AS Roma wel al hoe het moet. Het won in de competitie overtuigend met 4-1 van Chievo Verona. Liverpool daarentegen speelde in eigen huis 0-0 gelijk tegen Stoke City. Bovendien incasseerde AS Roma dit seizoen in de Champions League in het Stadio Olimpico nog geen enkel doelpunt, terwijl het toch al tegen Atletico Madrid, Chelsea en Barcelona speelde. Maar Liverpool kan dan weer voortbouwen op een andere statistiek. Het scoorde dit seizoen in zes Champions League-uitwedstrijden, de voorronde tegen Hoffenheim inclusief, al twintig doelpunten.

Nainggolan en co zullen woensdag dus in ieder geval veel moeten scoren om naar de finale te kunnen. Liverpool kan zijn eerste Champions League-finale halen sinds 2005. Toen versloeg het na strafschoppen AC Milan. De laatste keer dat Roma in de finale van de belangrijkste Europese competitie stond, was in 1984. Toen verloor het na strafschoppen de finale van de Europacup I in het eigen Stadio Olimpico tegen... Liverpool.

Klopp: “We bevinden ons in een veel betere situatie dan waarop ik had gehoopt”

© REUTERS

Woensdag ontvangt AS Roma Liverpool in de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League. De Reds staan er na de 5-2-overwinning in de heenwedstrijd goed voor. Tijdens de traditionele persconferentie een dag voor de wedstrijd stonden Liverpool-coach Jürgen Klopp en zijn Nederlandse middenvelder Georginio Wijnaldum de pers te woord.

The Reds demonstreerden in de heenwedstrijd op Anfield (5-2), maar dankzij twee late tegentreffers mogen de Romeinen nog hoop koesteren. Radja Nainggolan en co zullen dan wel, net zoals in de onvergetelijke terugwedstrijd in de kwartfinales tegen Barcelona (3-0), moeten stunten in hun Stadio Olimpico. Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum is toch op zijn hoede. “Je kan niet met één been in de finale staan, enkel met beide benen”, zei de Nederlander. “AS Roma heeft getoond dat het een situatie kan omkeren en we moeten daarvoor op onze hoede zijn. Maar we zijn zeker niet bang. Ik ben er zeker van dat we woensdag twee teams met veel vertrouwen zullen zien.”

“Uitgelezen kans”

Liverpool-coach Jürgen Klopp durft net iets meer zijn geloof in de kwalificatie voor de finale tegen Real Madrid (of Bayern München) uit te spreken. “Het is de uitgelezen kans om de finale van de Champions League te spelen. We verdienen hier te staan en zijn hier om voor onze droom te vechten. Mijn jongens willen naar de finale. Sommigen zeggen dat AS Roma ‘slechts’ met 3-0 moet winnen. Maar dat is toch niet niets, vind ik. Als AS Roma erin slaagt om met 3-0 te winnen, dan zal ik alle AS Roma-spelers feliciteren. Maar we bevinden ons in een veel betere situatie dan waarop ik voor de heenwedstrijd had gehoopt.”

De spelers van AS Roma trainden dinsdag met “Forza Sean” op hun truitjes. Ze toonden hiermee hun steun aan de Liverpool-fan die voor aanvang van de heenwedstrijd levensgevaarlijk werd verwond door hooligans van AS Roma en nog steeds voor zijn leven vecht. Wijnaldum kwam nog eens terug op het incident. “We zijn het nieuws pas een dag na de wedstrijd te weten gekomen. We voelden ons barslecht. Voetbal is een spel vol vreugde, iedereen moet ervan genieten en vooral in alle veiligheid veilig de wedstrijd kunnen bekijken.” Ook Klopp had een duidelijke boodschap voor de fans. “We zijn allemaal dezelfde mening toegedaan: voetbal is een spel en het duel kan enkel op het veld uitgevochten worden”, zei de Duitser. “Ik hoop dat iedereen woensdag gewoon naar het stadion kan wandelen en kan uitkijken naar een fantastische, intense en heel belangrijke wedstrijd. Ik hoop echt dat dat mogelijk is.”

Liverpool kan in vergelijking met de heenmatch geen beroep doen op Alex Oxlade-Chamberlain. De Engelse international viel vorige week uit met een knieblessure en mist daardoor ook het WK (en het duel tegen de Rode Duivels).

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer