© BELGA

Race tegen de tijd op het Lisp: “De hele dag werken om alles rond te krijgen”

Lierse heeft nog tot vannacht de tijd om zijn opgesmukt licentiedossier over te maken aan het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). Een verlengd weekend zat er allesbehalve in op het Lisp, waar dag en nacht gezwoegd werd om alles tijdig rond te krijgen.

kugu

Toch werd gisteren duidelijk dat Lierse en de groep rond de nieuwe investeerder David Nakhid geen overschot aan tijd hebben. Iets wat grotendeels overlater Maged Samy mag aangerekend worden. Die hield vorige week halsstarrig vast aan een inderhaast opgenomen extra clausule, die voor Nakhid en entourage absoluut ondenkbaar was. Wat die clausule precies inhield, is niet geweten. Wel zorgde ze voor meer dan twee dagen vertraging.

“We zullen de ganse woensdag nog hard moeten werken om alles rond te krijgen, maar doen alles wat mogelijk is. Het klopt dat er een inhaalbeweging nodig is, nadat we vorige week toch kostbare tijd hebben verloren”, reageert manager Roel Rymen. Morgen donderdag buigt het BAS zich over het dossier alvorens op 9 mei een uitspraak te doen. Tegen die uitspraak is geen beroep meer mogelijk.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL