© Shutterstock

Zweedse gehaktballetjes zijn blijkbaar helemaal niet Zweeds

Heel wat mensen trekken niet alleen naar Ikea voor de betaalbare meubelen, maar evengoed voor de Zweedse balletjes of köttbullar. Maar wat blijkt, die Zweedse gehaktballetjes zijn blijkbaar helemaal niet zo Zweeds. Dat maakte het land zelf bekend via Twitter. Er zijn duidelijk geen zekerheden meer in het leven!

flb

Wel heb je ooit. De officiële Twitteraccount van Zweden heeft zopas bekendgemaakt dat hun nationale gerecht van Zweedse balletjes eigenlijk helemaal niet in Zweden werd bedacht. "Zweedse gehaktballen zijn eigenlijk gebaseerd op een recept dat King Charles XII mee naar huis had gebracht in het begin van de 18de eeuw. Laten we bij de feiten blijven", klinkt het.

Het gaat meer bepaald om het Turkse gerecht akcaabat: balletjes van vermalen kalfs- en lamsvlees die worden geserveerd in een lichtbruine jus. Al moet wel gezegd worden dat de Zweden er uiteindelijk hun eigen draai aan hebben gegeven met rund- en varkensvlees en het als eerste met de veenbessen zijn gaan serveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer