Na staking bij Lidl: alle winkels open, nog niet alle verse producten in de winkel

© ISOPIX

Bij supermarktketen Lidl zijn woensdagochtend alle winkels opnieuw opengegaan. Omdat de staking de voorbije dagen ook de distributiecentra trof, zullen nog niet alle verse producten in de winkel liggen. Daarvoor heeft Lidl nog een extra dag nodig, aldus de woordvoerster.

lbo

Bij Lidl brak een week geleden een staking uit tegen een te hoge werkdruk. Pas dinsdagavond konden directie en vakbonden bij Lidl een akkoord bereikt.

“Alle winkels zijn opengegaan”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van Lidl. De winkels worden nu bevoorraad. “Voor droge voeding is er geen probleem. Vers voedsel leveren we zo goed mogelijk aan, maar 100 procent zal het nog niet zijn.” Er zal wel veel in de rekken liggen, klinkt het.

Om ook het verse voedsel opnieuw zoals normaal in de winkelrekken te krijgen, heeft Lidl vandaag nog nodig. Donderdag moet alles opnieuw in orde zijn.

Bonden en directie kwamen dinsdagavond overeen dat tot het afsluiten van een nieuwe cao, er per filiaal 42 uur extra per week ingezet zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen