© Photo News

Koning Albert kreeg een nieuwe aortaklep en bekomt van twee operaties in kasteel Belvédère

Koning Albert is alweer thuis nadat hij twee chirurgische ingrepen heeft ondergaan. “Beide operaties verliepen zonder complicaties”, meldt het Paleis woensdagnamiddag. “Koning Albert is vandaag, samen met koningin Paola, teruggekeerd naar het Kasteel Belvédère, waar hij verder herstelt.”

wver

Koning Albert lijdt al lange tijd aan een coronaire hartaandoening, waarvoor hij reeds een operatie onderging in 2002. Een recent cardiologisch onderzoek wees op een verergering van de aantasting van de kransslagaders en op een stenose van de aortaklep.

“Het multidisciplinair team van het departement voor hart - en vaatziekten van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc voerde in op 19 april een coronaire angioplastiek uit”, luidt het in een mededeling. “Daarbij werd een stent aangebracht ter hoogte van de arteria interventricularis anterior.”

“De ingreep werd met succes uitgevoerd en op april onderging koning Albert een tweede interventie waarbij de aortaklep werd vervangen. Het ging om een percutane aortaklep implantatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER