Jezelf mooi opmaken voor je huwelijk doe je zo

De Amerikaanse make-upartiste Pati Dubroff mag enkele beroemdheden, onder wie actrice Margot Robbie, tot haar klanten rekenen. Naar aanleiding van het nieuwe trouwseizoen geeft ze aan de lifestylesite Martha Stewart Weddings tips om jezelf op te maken op je grote dag.

vwh

Eerst en vooral is het volgens haar niet nodig om extra veel make-up aan te brengen. “Wat ik vaak merk, is dat mensen denken: ‘O, een belangrijke gebeurtenis’, en ze schminken zichzelf uiteindelijk te veel. Ze zien er niet uit als zichzelf. Ja, een bruiloft is een speciale gebeurtenis, dus misschien wil je iets meer dragen dan je dagelijkse make-up. Maar overdrijf niet.”

- Garandeer een lang effect

Gebruik een primer om de make-up langer vast te houden. Het helpt waar je dekking nodig hebt, meestal in het midden van het gezicht en creëert een mat effect. Ook handig: Breng je make-up aan in verschillende lagen en met verschillende structuren voor een lang resultaat. Concentreer je vooral op de basislaag. “Mix twee foundations, zo krijgt je gezicht meer dimensie. Blend en is de kern voor een natuurlijke look.” Veel make-up aanbrengen en hopen dat alles tot het einde van de avond blijft zitten, dat is de verkeerde aanpak.

- Hydrateer, maar niet te veel

“Hydrateren is belangrijk, maar breng niet te veel vochtinbrengende crème aan in de T-zone. Je zal veel poeder nodig hebben om de glans te counteren. Hetzelfde geldt voor rond de ogen: hydraterende crèmes helpen niet om je oogmake-up vast te houden. Hydrateer vooral de contouren van je gezicht en vermijd overmatig smeren in het midden.”

- Ga voor een open blik

“Veel donkere oogmake-up kan je ogen kleiner doen lijken in plaats van ze te accentueren. Geef de voorkeur aan zachte kleuren. Breng in het midden van het bovenste ooglid een beetje lichte, iriserende oogschaduw aan om het effect te vergroten.

- Maak je lippen perfect kusklaar

Perfect gestifte lippen op je huwelijksdag? Het risico bestaat dat de kleur alweer vervaagt na de eerste kus met je man. “Breng eerst een doorschijnende lippenstift op balsem aan. Werk dan met een lippotlood om de mond te definiëren en breng pas daarna de lippenstift aan. Het potlood werkt als een barrière tijdens het kussen: het maakt dat de kleur beter blijft zitten.

- Houd je make-up binnen handbereik

Houd je lippenstift, een lippenbalsem en poeder binnen handbereik tijdens de dag. Let wel op met make-up in poedervorm. Als de fotograaf met flits werkt, kan je poederresten zien. Gebruik daarom doorzichtig poeder.”

- Sla contouren over

De visagiste is geen fan van contouren omdat het je vaak een harde look geeft. Op huwelijken ziet ze het liefst zachte make-up met een naturelle blos op de appeltjes van de wangen. Ook waterproof mascara is niet zo haar ding. “Ga voor een gewone mascara en werk eventueel af met een transparante laag waterproof mascara voor het mooiste effect.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer