Theo Francken en Jan Jambon (archiefbeeld).
Volledig scherm
Theo Francken en Jan Jambon (archiefbeeld). © Photo News

Jambon en Francken dringen bij Marokko aan op ontvangst veroordeelde criminelen

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) hebben er bij Marokko op aangedrongen Marokkaanse gevangenen op te vangen die hun straf in België hebben uitgezeten, in het bijzonder voor terrorisme. Het gaat om de gedetineerden waarvoor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen de uitwijzing heeft tegengehouden.

15 reacties

  • yahya kasmi

    6 jaar geleden
    Marokko is de enige land van buiten Europa die meewerkt! je kunt het niet zeggen van andere landen!!!
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    Gerry Cle als ze enkel een belgise pas hebben worden ze niet uitgewezen hebben ze er meerdere moet men ze maar uitwijzen want hun loyaliteit ligt toch bij die andere nationaliteit
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het feit dat Francken zijn beruchte 'dienst vreemdelingenzaken' hun informatie haalt bij ngo's zegt veel over de geloofwaardigheid van die ngo's. Marokko moet garanderen dat iemand die zijn straf reeds heeft uitgezeten niet wordt opgepakt en gefolterd. België mag niemand uitwijzen zonder die garantie. Die garantie krijgen is het doel van deze missie. Overigens ben ik van mening dat mensen met de Belgische nationaliteit NOOIT mogen uitgewezen worden.
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Ik geloof niets meer van wat die NGO's beweren, ze zorgen alleen voor hun eigen centen en werkzekerheid. Waar het geld vandaan moet komen zal hun een zorg wezen, dat ze de ondergang bewerkstelligen van degenen die alles financieren zal hun een zorg wezen... NGO's zijn gewoon een pest aan het worden.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Je kan voor of tegen de NVA zijn, dat is ieders goed recht. Maar zij zijn de enigen die criminelen die België "niet mogen verlaten" van bepaalde instellingen toch te repatriëren. Mr Jambon, Mr Francken, jullie zijn beter bezig dan alle voorgangers in veel moeilijkere tijden. Vreemde criminelen moeten terug naar vanwaar zij komen.