Photo News / Raphaæl Demaret
Volledig scherm
© Photo News / Raphaæl Demaret

Waalse werkloosheid op laagste peil sinds begin jaren '90

Net als in Vlaanderen zakt het aantal werklozen ook in het zuiden van het land. Eind april werd de symbolische grens van 200.000 werklozen doorbroken, meldt Forem, waarmee de werkloosheid in het Waalse gewest op het laagste peil sinds begin jaren 1990 staat.

11 reacties

  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Het Vlaamse franssprekende kapitaal heeft van Wallonië een woestijn gemaakt door de slluitingen van kolen en staal bedrijven .Vlaanderen heeft het geluk gehad na het textiel bedrijven aan te trekken dank zij hun havens.Goed dat nu ook Wallonie stilaan aan recoversie begint .
  • Frans Segers

    6 jaar geleden
    Maar de shift is nu aan het gebeuren van werkloos naar CPAS in het vlaams OCMW.Resultaat cero cero cero.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Tja, meneer Mertens, die goeie scores in Vlaanderen zijn er ook niet van de ene dag op de andere gekomen, he. De trend in Wallonië en Brussel is gezet, dat is het belangrijkste.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Beste Freya, in de beginjaren van België was er ook veel minder werkgelegenheid in Vlaanderen tegenover Wallonië. Het grootste verschil was dat de Vlaming toen vanonder de schaduw van zijn kerktoren kroop en in het rijkere Wallonië ging werken. Puch International in Sint Truiden lanceerde enkele jaren geleden via FOREM een aanwervingscampagne in Liège. Na enkele maanden zijn ze ermee gestopt. Niet 1 Luikenaar voelde zich geroepen om in Zuid-Limburg te gaan werken.
  • Pascal Badts

    6 jaar geleden
    Ja, de wereld verrast.