De gevangenis van Mons, waar in 2004 gevreesd werd voor een uitbraak van tuberculose.
Volledig scherm
De gevangenis van Mons, waar in 2004 gevreesd werd voor een uitbraak van tuberculose. © BELGA

Besmettelijke ziektes in opmars in gevangenissen

Besmettelijke ziektes zoals tuberculose, hepatitis en hiv zijn in opmars in de Belgische gevangenissen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Volgens vakbond ACV wordt er bespaard op hygiëne.

10 reacties

  • Björn Schoutteten

    6 jaar geleden
    de gevangenis is een reflectie van de maatschappij ... ook buiten die muren zijn besmettelijke ziektes terug in opmars. Ziektes waarvan men dacht dat ze uitgeroeid waren zijn terug en sterker dan voorheen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    @sorry Kelly De belasting dienst gaat nooit aanvaarden want als 1 iets in brengt moet alle kosten inbrengen en gedaan met forfaitaire beroepskost En begin maar 1 alles 5 jaar bewaren 2 alles juist ingeven als staat beambte ?,Maar alleen bij begin 1mnd kan schurft tegen gaan
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Wees er maar gerust in dat deze ziektes zich niet alleen verspreiden in de gevangenis hoor.Deze mensen komen hoe dan ook terug vrij en vormen een gevaar voor de volksgezondheid.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Patrick Weyers Sluit me aan met uw mening.
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Als wij naar Afrika gaan moeten we ons tegen alles en nog wat laten inenten. De transmigranten nemen hun ziekten echter ongecontroleerd mee naar hier. Gaan we blijven lachen en schaffen als hier ooit het Ebola virus verspreid wordt? Men speelt roulette boven onze hoofden en wij moeten het maar goed vinden.