Kunstennacht in Hasselt: deze cultuurhuizen én winkels zetten vanavond hun deuren open

Vanavond vindt op 25 locaties in het centrum van Hasselt de vierde editie van Kunstennacht plaats. Van 18 tot 23 uur zetten zowel publieke als particuliere cultuurhuizen hun deuren open: met een divers aanbod van Godzilla en Luc De Vos tot communiefoto’s.

Lees hier meer

Ook een veertigtal Hasseltse handelaars houden vanavond de deuren doorlopend open tot 20 uur, in plaats van te sluiten om 18.00 uur. “Op die manier willen we de brug slaan tussen de normale shoppingdag in de stad en de opening van de verschillende musea en cultuurhuizen in de stad voor de Kunstennacht, die dan start”, zegt Karine Valy, voorzitter van de vzw centrummanagement.

“De vraag om mee te werken, die van de centrummanager kwam, vinden we overigens een schitterend idee. We hopen dat er straks heel wat mensen in de stad blijven of er eerder naar toe afzakken, zodat onze collega’s die vandaag nog niet mee doen, er vanaf de volgende editie zeker ook willen bij zijn. En de mensen die komen gaan we met alle raad en daad bijstaan wanneer ze in onze winkels binnen stappen.”

Welke winkels precies open zijn, ontdek je hier.

Ontdek op onderstaande kaart in welke cultuurhuizen u vanavond terechtkunt:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer