Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Matthias Schoenaerts heeft een hoofdrol beet in een Amerikaanse maffiafilm.Beeld John Phillips/Getty Images

Het rijbewijs met punten komt er voorlopig niet. Een nieuwe website helpt ouders van kinderen met zelfdodingsgedachten. En hoe zit het nu met die peperdure iPhone X? Dit moet u weten voor u aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Coalitie oneens over rijbewijs met punten

Het rijbewijs met punten komt er allicht niet deze legislatuur. Federaal verkeersminister François Bellot (MR) staat op de rem. Tot ongenoegen van de Vlaamse meerderheidspartijen. Het dossier lijkt hen echter geen regeringscrisis waard.

2. Vakbonden plannen vier dagen staking bij De Lijn

De socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 17 mei tot en met 20 mei. De bonden vinden dat de directie geen bereidheid toont om in te gaan op hun vraag om het reorganisatieplan bij de Vlaamse vervoersmaatschappij bij te sturen.

3. Wanneer je kind niet langer wil leven

Een kind hebben dat aan zelfdoding denkt. Voor ouders is dat zwaar om dragen. Ze voelen zich schuldig, angstig, verdrietig. Een nieuwe onlinetool moet hen beter begeleiden.

Lees ook: Kinderen met suïcidegedachten en hun ouders getuigen: "Mijn man en ik gaan apart op vakantie, zo is onze dochter nooit alleen"

4. Klanten betalen gelag van staking bij Lidl

Een hele week staken en de afspraak om in elk filiaal een extra werknemer aan te nemen: dat kost Lidl heel wat geld. Wie die rekening zal betalen? De klant, zeggen experts.

Lees ook: Lidl is nog maar het begin: "1 op de 3 winkels is ten dode opgeschreven"

5. Studio 100 richt zich op Chinese markt

Studio 100, het entertainmentbedrijf achter onder meer Samson en Gert en K3, gaat drie formats uitwerken voor de Chinese markt. Het bedrijf wil voet aan de grond krijgen in China, zegt CEO Hans Bourlon in De Tijd.

Toplui Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100.Beeld © Imagedesk

6. Grootste Europese investering ooit in kindergeneeskunde

Om de kennisachterstand over de werking van medicijnen bij kinderen weg te werken, krijgt een ­samenwerkingsverband van 33 academische ziekenhuizen en tien farmaceutische bedrijven uit twintig Europese landen een onderzoekssubsidie van 130 miljoen euro. Het is de grootste Europese investering in de kindergeneeskunde ooit.

En die investering is nodig, blijkt uit de getuigenis van Leonie. Haar zoontje vocht tegen een zeldzame ziekte waar geen kindermedicatie voor bestaat. "We moesten 0,3 milliliter uit een spuit voor volwassenen zien te krijgen."

Beeld ter illustratie.Beeld Thinkstock

7. Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in Amerikaanse maffiafilm

Matthias Schoenaerts krijgt een hoofdrol in The Sound of Philadelphia, een film die zich afspeelt in de gewelddadige wereld van de maffia. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

Aan het koffieapparaat

1. Hoe zit het nu echt met de iPhone X: wonderkind of een total loss?

Aan de jongste kwartaalcijfers van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple kun je alles aflezen over zijn topmodel smartphone. Of juist helemaal niets.

2. Dit is de schijnburgemeester van Antwerpen: "Als De Wever ooit premier wordt, moet ik hem volgen"

Overal waar Bart De Wever in Antwerpen opduikt, volgt de Antwerpse schijnburgemeester Geert Beullens hem op de voet. Vrijdag geeft hij zijn eigen burgemeestersbal en tegen de verkiezingen van 14 oktober verzamelt hij kandidaten voor zijn lijst."Tom Meeuws is al benaderd."

Komiek en schrijver Geert Buellens.Beeld Tim Dirven

3. Tettenmagneet, zwangerschapsnieuws of geïrriteerde anus: welkom in de wereld van 'Linde vlogt'

In de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie de blik op oneindig. Vandaag: Pieter Dumon over de vlog-experimenten van Linde Merckpoel. "De vlogs van Linde zijn het perfecte tussendoortje voor wie op zoek is naar een paar minuten complexloos amusement."

Linde Merckpoel, radiomaakster bij Studio Brussel.Beeld © VRT Studio Brussel