Illustratiefoto van een staffordshireterriër of kortweg 'stafford'.
Volledig scherm
Illustratiefoto van een staffordshireterriër of kortweg 'stafford'. © thinkstock

Man verliest arm bij aanval door eigen hond

Een man uit Oudenaarde is gisteren zwaargewond geraakt na een aanval door zijn eigen hond. Toen zijn hond verwikkeld geraakte in een gevecht met een andere hond, trachtte Jean-Pierre D. zijn dieren uit elkaar te halen. Een van de honden keerde zich tegen hem en viel aan, zo meldt Het Nieuwsblad. Artsen in het UZ Gent moesten een arm amputeren. 

149 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het ligt niet alleen aan de opvoeding. Elke hond heeft zijn eigen karakter. Zelfs in hetzelfde nest heb je zachtaardige en agressieve exemplaren. Als je er steevast de agressieve uit selecteert en mee verder kweekt dan krijg je honden waarmee je problemen krijgt. En sommigen kopen bewust en gewild die exemplaren en leren hen dan ook nog eens om aan te vallen.
  • Daisy Daelemans

    6 jaar geleden
    De verantwoordelijkheid ligt volledig bij hun baasje. Mijn kleinzoon heeft er 2, die kunnen prima samen zijn en het zijn super lieve honden. Gewoon goede opvoeding, hondenschool en discipline.
  • Diego Goethals

    6 jaar geleden
    Stop met dienen zever om die beesten te verbieden. Laat honden naar een puppyschool gaan. Socialiseer ze. Ipv de honden te verbieden verplicht iedereen die een hond wil met puppyschool en daarmee ga je al HEEL VEEL asielen ontlasten
  • Quinten Imani

    6 jaar geleden
    Ligt aan de eigenaar niet aan de hond ;) goed opgevoed zijn het de liefste beesten die er zijn ... Zelf 6 honden waarvan 1 Stafford en liefste beest dat er is :) heet OPVOEDING
  • Stefanie Ram

    6 jaar geleden
    Kenzo is ook een stafford en is ne creme van een hond! Daar mag je als kind opzitten enz, die doet niets.. Mijn kleine hondjes luisteren minder goed dan hem ze :)