screenshot
Volledig scherm
© screenshot

Apocalyptische beelden van dodelijke zandstormen in India

Bij zandstormen en zware regenbuien in het noorden van India zijn vannacht meer dan 116 mensen omgekomen. Bij het noodweer vielen ook meer dan 140 gewonden. 

2 reacties

  • Anthony Daele

    6 jaar geleden
    Verniel de natuur nog maar een beetje meer. Nog maar het begin dit
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Beelden die ook voorkwamen in de 'sciene fiction'-film Interstellar. Het wordt werkelijkheid na een eeuw dogma van economische groeidiarree.
  1. WEERBERICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    WEERBE­RICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    Van het zomerse weer zal de komende dagen zo goed als niets meer te zien zijn. Donderdag is het dikwijls zwaarbewolkt met regen en felle onweersbuien. Het KMI kondigt code geel aan. In de loop van de namiddag zou het vanaf het zuiden droger moeten worden met bredere opklaringen. Tegen de avond zijn er weer felle onweersbuien mogelijk. FOD Binnenlandse zaken activeert het nummer 1722 voor wie storm- of waterschade heeft geleden. “In het pinksterweekend wordt het wat zachter, maar de kans op buien of onweders blijft bestaan”, voorspelt onze weerman David Dehenauw.
  2. WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”
    Update

    WEERBE­RICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinkster­week­end? “Maandag wordt de beste dag”

    Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Zondag wordt het behoorlijk goed aan zee, landinwaarts soms een aantal buien maar ook periodes met zon en temperaturen tot 20 graden. En maandag wordt de beste dag. Op een bui na is het overal droog met zon en het wordt 20 tot 21 graden.”