Elon Musk reageerde behoorlijk kribbig op de kritische vragen van analisten.
Volledig scherm
Elon Musk reageerde behoorlijk kribbig op de kritische vragen van analisten. © REUTERS

Elon Musk vindt de "droge vragen" van analisten "niet cool": koers in één klap twee miljard dollar lager

Het waren weeral recordcijfers gisteren, toen Tesla nieuwe kwartaalresultaten bekendmaakte. Negatieve recordcijfers, wel te verstaan. Topman Elon Musk moest toegeven dat zijn bedrijf van elektrische auto's en batterijen in de eerste periode van het jaar het grootste kwartaalverlies ooit had geleden. En kritische vragen daarover vond Musk maar niets. Tijdens een call met analisten weigerde hij te antwoorden, waarna de koers van zijn bedrijf prompt met vijf procent zakte.

20 reacties

  • Johan Meulenbergs

    6 jaar geleden
    Die gast is de pedalen helemaal kwijt .. spijtig. Zal roemloos ten onder gaan samen met z'n droom.
  • Mathieu Peeters

    6 jaar geleden
    Niet alleen zo lang wachten op een Tesla, de vraag is komt die er welooit???? In ontkennend geval wat gaat er gebeuren met de centen van de mensen die nu al enkele jaren aan het betalen zijn voor hun Tesla die sommigen zelfs na drie jaar nog niet eens gezien hebben????? Toch eigenaardig niet !!!!!!!!!!!!!!!
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Beste Zita, een recordomzet zegt niets. Het is het eindresultaat die telt. Je kan een omzet hebben van 1 miljoen maar als je kosten 2 miljoen bedragen, dan lijd je verlies. Tesla VERBRANDT momenteel meer dan 6000 dollar per minuut aan cash geld. Als je 2000 euro verdient maar 3000 euro uitgeeft, dan gaat je bank zich ook vragen stellen.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Neem nu eens 3000 wagens per week x50 is dan 150000 per jaar dus 3 jaar wachten op een Tesla, tegen dan is het een oud model. Plus de slechte service na verkoop, heel dure herstellingen, verzekeringsmaatschappijen die de tesla niet meer willen verzekeren....
  • Kristof Verheyen

    6 jaar geleden
    En in China zijn BYD wagens (de tegenhanger van Tesla) al jaren aan het rijden op de straat. Ga maar eens naar Schenzhen, je ziet er nauwelijks ontploffingsmotoren. Alles op elektriciteit.