© Archief Shutterstock

Hobbyfotograaf riskeert 3 jaar voor aanranding minderjarigen: “Jij bent te heet voor deze planeet”

Een 65-jarige Hasselaar hangt drie jaar cel boven het hoofd omdat het parket hem verdenkt drie minderjarige meisjes aangerand te hebben. Ook zou hij een vierde slachtoffer aangezet hebben tot ontucht en naar een vijfde slachtoffer naaktfoto’s van zichzelf doorgestuurd te hebben

GeHo

De feiten speelden zich af in 2015. De verdachte vond zijn slachtoffers in het milieu van het paardrijden, waar hij een bekend figuur is. Hij stelde zich aan de meisjes, die tussen 15 en 17 jaar oud waren, voor als een fotograaf en beloofde ze een modelcarrière op de catwalk in Milaan. De man aarzelde evenmin om ze bedenkelijke berichten via Facebook te sturen als ‘Jij bent te heet voor deze planeet’.

Bij zijn thuis op zolder moesten ze passeren voor een fotoshoot. Na een babbel en een glas wijn wist hij volgens de procureur de meisjes te overtuigen om hun kledij deels uit te spelen. Vervolgens zou de zestiger ze betasten en maande ze aan om hun borsten vooruit te steken.

De man heeft alvast zijn verleden niet mee. Zo is hij de toegang ontzegd tot maneges in Kuringen en Neeroeteren omdat hij een grote interesse in jonge meisjes had. Eerder hoestte de betichte al eens een boete van 1.250 euro op voor het bezit van kinderporno. Advocaat Luk Delbrouck ging donderdag in de Hasseltse rechtbank voor de vrijspraak over de hele lijn. Hij stelde dat de meisjes vrijwillig toestemden in de aanrakingen. Ook legde zijn cliënt regelmatig zijn handen op de vermeende slachtoffers om ze beter te positioneren ten opzichte van de belichting.

Vonnis op 11 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer