Vijf agenten moeten zich vrijdag voor rechter verantwoorden voor politiegeweld tegen 14-jarige

In het dossier worden vijf politieagenten van de politiezone Brussel-West beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen aan Moad. De eerste rechter had in december 2016 vier agenten vrijgesproken. De vijfde politieagent werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor het slaan van een minderjarige. Die laatste tekende beroep aan tegen zijn veroordeling, en nadien ging ook het parket in beroep tegen de veroordeling van de vijf agenten.

wver

De zaak veroorzaakte begin 2013 veel reacties in de media en op sociale netwerken. De 14-jarige Moad T. verklaarde dat hij op 11 januari 2013 in Sint-Jans-Molenbeek erg gewelddadig was geslagen door agenten van de politiezone Brussel West. Volgens de burgerlijke partij was de tiener zonder reden met geweld opgepakt, toen hij ‘s namiddags na school naar huis terugkeerde in de wijk Ossegem.

Volgens de politiepatrouille die hem volgde, was de jongen gezien met een diefstalverdachte en sloeg hij op de vlucht bij het zien van de politie. Daarna was hij tegen een muur gezet en geboeid omdat hij opstandig was, aldus de agenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen