Reconstructie 'opritmoord': moeder en zoon niet langer verdacht

© rr

Het gerecht heeft gisteravond een reconstructie gehouden in de zaak van de moord op drogist Johan Verhaeghe (66) uit Kampenhout. Zijn zoon Amaury was daarbij aanwezig. De jongeman was voordien al de hele dag ondervraagd door de speurders. Als getuige. Want de speurders zijn nu ook echt overtuigd dat Verhaeghe niet vermoord is op vraag van zijn vrouw of zoon.

Dirk Coosemans, Cedric Lagast en Yves Barbieux

De bestelde moord op drogist Johan Verhaeghe, de pingpongfanaat uit Kampenhout, blijft een mysterieuze zaak. Nadat eerder zijn partner Nina V. door speurders en de onderzoeksrechter aan de tand werd gevoeld en 21 dagen achter tralies vloog omdat ze faalde op een test met de leugendetector, werd gisteren de zoon langdurig ondervraagd.

Gewoon als getuige, want hij valt buiten elke verdenking, zo vernamen we gisteravond laat. “De zaak is gekeerd. De vrouw maar ook de zoon worden niet langer beschouwd als eventuele daders of opdrachtgevers”, klinkt het in de entourage.

Jef Vermassen, de advocaat van Nina V., woonde de reconstructie bij. Over de grond van de zaak wil hij niets kwijt. “Maar de wedersamenstelling is wel heel vlot verlopen. De onderzoeksrechter heeft haar zo getrouw mogelijk laten aantonen wat ze weet van die nacht. Zij en haar zoon hopen dat de daders nu snel gevonden worden. Dat is de enige manier waarop haar bezoedelde naam gezuiverd kan worden.”

Verdachte gsm-signalen

Johan Verhaeghe werd op 3 mei koelbloedig gedood met een schot in het hoofd. Hij was toen net met zijn Mercedes de oprit van zijn Spaanse villa opgereden. De moordenaar vluchtte weg. Buren hoorden een auto met gierende banden.

De speurders focussen nu vooral op de duistere zaakjes van drogist Johan Verhaeghe, zo moet blijken uit de ondervraging van Amaury. Eerder vertelde zowel Nina als Amaury al dat Johan zich met louche zaken bezighield. Zo zou hij grote hoeveelheden chemische stoffen in het zwart verkocht hebben.

Bovendien werden op het tijdstip van de moord verschillende gsm-signalen opgevangen op de mast in Kampenhout. Die gsm’s behoren toe aan “mensen van laag allooi”. Verdachte personen. Na de moord zouden ze ook samen verdwenen zijn. “Die mensen moeten ze ondervragen. De speurders weten om wie het gaat, maar ondernamen nog geen actie”, klonk het eerder boos bij zoon Amaury.

Nieuwe speurders

Gisteren zou alvast de onderzoeksrechter een en ander rechtgezet hebben. Hij bedankte Nina V. voor de goede ontvangst en beloofde dat hij de moordenaars snel zal trachten te vatten. Ook zijn de speurdersteams herschikt. Na haar tijd in de cel had Nina V. aangegeven dat ze geen vertrouwen meer had in de speurders die toen het onderzoek leidden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen