Elon Musk schoffeerde gisteravond een paar analisten door hun vragen 'saai' en 'niet cool' te noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk schoffeerde gisteravond een paar analisten door hun vragen 'saai' en 'niet cool' te noemen. © REUTERS

"Tesla overleeft dankzij de believers" Maar hoeveel geduld hebben de aandeelhouders nog?

Het sprookje dat Tesla heet liep gisteravond opnieuw een flinke deuk op: het bedrijf boekte het grootste kwartaalverlies ooit. Nu de concurrentie een inhaalslag aan het maken is en het geld van Tesla begint op te raken rijst de vraag: hoeveel geduld hebben de aandeelhouders nog?

9 reacties

  • peter colson

    6 jaar geleden
    Inderdaad Brouns. Zo zijn er ook bouwbedrijven die failliet zijn gegaan ondanks ze een groot orderboek hadden. Ze namen zoveel mogelijk orders aan opdat de concurrentie ze niet zouden binnenhalen. Vaak nog tegen lage prijzen waardoor hun winstmarges slonken en men amper kon overleven. Menig bouwheer kreeg dan te horen dat zijn bouw werd uitgesteld waardoor men op den duur rechtszaken opstartten met het gekende gevolg.
  • Daniel Paelinck

    6 jaar geleden
    Zita Swoon, andere merken hebben geen orderboek van 20 miljard omdat zij binnen enkele weken leveren, hun orderboek gaat snel leeg. Grote auto fabrikanten hebben wereldwijd meer als 10 miljard aan orders per maand, maar die zijn dan ook meestal voor het einde van de maand ingevuld en blijven niet in een droomboekje liggen zoals dat van Tesla!
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    geloof niet in batterijen wel in waterstof :-)
  • Dirk Brouns

    6 jaar geleden
    Zita Swoon Het is niet omdat je orderboek gevuld is dat je niet failliet kunt gaan. Als de Tesla niet snel levert nemen de reguliere fabrikanten de orders over en is het over and out.
  • Verstraeten Dirk

    6 jaar geleden
    de Chinesen zullen die wel kapot concurreren