10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).
Volledig scherm
PREMIUM
10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen). © Thinkstock

Prinses Astrid heeft slaapproblemen, net als 10 procent van de Belgen. En dat is deels onze eigen fout

Hebt u lekker geslapen afgelopen nacht? Of behoort u - net als prinses Astrid - tot die tien procent Belgen die aan slapeloosheid lijdt? "Slaapproblemen zijn typisch aan deze tijd. Bovendien gaan we zelf stevig in de fout", zeggen slaapexperts.

24 reacties

  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Waarom lezen we niet dat ze zoveel maanden betaald ziekteverlof heeft gekregen? Ow wat is handjes schudden en lintjes knippen zwaar. Ik wil graag eens ruilen mijn werk houdt ze geen week vol maar wij moeten wel door want anders na 1r dgn minder loon hè
  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    De oorzaak ligt bij velen doordat ze werken op momenten dat ze in bed moeten liggen.Mijn slaapproblemen verdwenen de dag dat ik overstapte van ploegenarbeid naar dagwerk.
  • raymond dresen

    6 jaar geleden
    Ik heb ook een slaapstoornis (osas+cesas) en dat kan inderdaad uw leven overhoop halen. Hartritmestoornissen,hoge bloeddruk,hyperventilatie aanvallen,tinitus,angststoornissen. Het heeft mij m'n job gekost omdat ik ook met de vrachtwagen reed.
  • willy francq

    6 jaar geleden
    Als Astrid de enige is van de familie van onze Grote Leider, dan is dit loens. Misschien bij haar eens een DNA test doen??
  • Ronny Cockuyt

    6 jaar geleden
    Ja en dan nog wassen,plassen,strijken eten klaar maken de afwas doen,dweilen,wat is dat een lastige job. De meesten missen slaap door hun tokkelen tot laat in de nacht op de pc of smart phone,geraken oververmoeid,krijgen stress en kunnen dan niet gaan werken op kosten van de werkgever.