Bankier vrijgesproken van verduistering

© pdv

© pma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft de Horebeekse bankier Tom Browaeys, zijn vrouw en hun vennootschap volledig vrijgesproken. Ze werden beschuldigd van de verduistering van zowat anderhalf miljoen aan erfenisgelden.

Peter Malaise

Opschudding begin dit jaar. Bankier Tom Browaeys, zijn vrouw en hun vennootschap moeten voor de strafrechter verschijnen. De beschuldigingen zijn zwaar: verduistering van 668.012 euro, 48.549 Amerikaanse dollar en juwelen ten nadele van de nalatenschap van Lucienne Goessens en haar zoon Guy De Temmerman uit Brakel.

Daarnaast worden ze ook beticht van de verduistering van 744.006 euro ten nadele van een suikertante. Het familielid stelde zich geen burgerlijke partij en verklaarde dat het om een erfrechtelijke regeling ging die in de familie was afgesproken.

Het Openbaar Ministerie vorderde voor de drie beklaagden een gevangenisstraf van een jaar met uitstel, de verdediging ging resoluut voor de vrijspraak. En de rechtbank is nu de verdediging gevolgd. Gisteren kregen de beklaagden te horen dat ze onschuldig zijn en werden Tom Browaeys, zijn vrouw en hun vennootschap over de hele lijn vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen