Paralympisch kampioene Wielemie uitgebreid gevierd in eigen stad

© hns

Paralympische kampioene Marieke Vervoort werd vrijdagavond gehuldigd in haar thuisstad Diest.

hns

Op de Paralympics in Rio zette rolstoelatlete Marieke Vervoort er vaart achter met een zilveren medaille op de vierhonderd meter en een bronzen plak op de honderd meter. Dat inspireerde het stadsbestuur van Diest, waar Marieke woont. De paralympische kampioene werd gisteren met een motor met sidecar naar de Markt van Diest gereden. Daar bezorgden zo’n tweehonderd Diestenaren haar een warm welkom.

Reportagemaker Luc Haeckens, onder meer bekend van het Canvas-programma De Ideale Wereld, leidde daarna een korte huldiging op zijn typisch, flegmatieke manier. Marieke vertelde dat haar prestaties in Rio niet zo evident waren. “Ik lag al meteen in het ziekenhuis maar heb ook tussen de twee competities veel medische problemen gehad”, zei ze.

Burgemeester Jan Laurys (DDS) noemde Marieke een voorbeeld van doorzettingsvermogen en schonk haar enkele Diesterse kadoosjes.. “Je hebt ons al vele sportieve cadeau’s geschonken”, klonk het. “Vandaag is het onze beurt om iets terug te doen.”

Het klassieke bot voor geleidehond Zenn was er uiteraard ook bij. Schepen van Sport Murat Celik (SP.A-Groen) noemde Marieke een inspirerend voorbeeld voor de sportclubs in Diest. De Marc Bellen Band herwerkte voor de gelegenheid de hit Sweet Caroline van Neil Diamond tot Sweet Wielemie. Dat werd luid meegezongen door de massa. Na de huldiging mocht alle aanwezigen een uur lang gratis drinken aan de tapwagen van de stad. Deken Van Meerbergen luidde opnieuw de klokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen