Schietpartij in winkelcentrum Washington: 5 mensen doodgeschoten

Een man heeft in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Washington vier vrouwen doodgeschoten. Een zwaargewonde man is later in het ziekenhuis overleden, zo heeft de politie laten weten. Eerder was een andere balans van het aantal slachtoffers gegeven.

De man werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gevlogen, meldde de Seattle Times maar is intussen overleden. Een andere persoon raakte lichtgewond. De dader was van de plaats van de schietpartij weggevlucht voordat de politie er aankwam. De politie verspreidde een opsporingsfoto waarop een jongeman met een geweer te zien is.

De lokale tv-zender Kiro 7 berichtte dat er veel mensen in het winkelcentrum waren op het ogenblik van de feiten. Politie en reddingsploegen waren talrijk aanwezig. Volgens Amerikaanse reporters werden ook helikopters ingezet. De mensen werden met bussen in veiligheid gebracht, onder meer naar een kerk.

Het motief van de dader is nog onduidelijk. De federale recherche FBI deelde mee dat ze het onderzoek ondersteunde. Er zou geen informatie voorliggen over andere geplande aanvallen in de staat Washington.Drie uur na het incident was het winkelcentrum nog niet volledig vrijgegeven, twitterde politiewoordvoerder Mark Francis. "Veel gesloten deuren en ruimtes moeten geopend worden." Het shoppingcentrum is ongeveer 40.000 vierkante meter groot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER