© Boxing Stars

© Boxing Stars

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bill Barberis slaat Kamal Kharmach hersenschudding tijdens ‘Boxing Stars’

Even schrikken toen stand-upcomedian Kamal Kharmach (27) tijdens zijn boksmatch tegen acteur Bill Barberis in Boxing Stars tegen het canvas ging en bleef liggen. Hij liep een hersenschudding op en een schouderblessure.

tdl

Kamal Kharmach stond in het VTM-programma Boxing Stars bij de zwaargewichten tegenover de veel grotere en fittere Bill Barberis, maar hield meer dan behoorlijk goed stand in de ring. Tot de tweede ronde, waarin de stand-upcomedian na een paar rake klappen tegen de grond ging en bleef liggen. De scheidsrechter blies de kamp af, tot verbazing van Kharmach. Barberis won met een knock-out, ook al was het dat volgens Kharmach niet. “Ik kreeg een dreun op mijn kin, zag een witte lichtflits en hoorde gesuis, waarop ik uit evenwicht was, nog een minder harde klap kreeg en als een pudding in elkaar zakte. Ik wou voort boksen, maar de scheidsrechter vond dat onverantwoord.”

LEES OOK. Neurologen geven VTM uppercut: ‘Boxing Stars’ gaat te licht over risico’s van zware slagen

Een dokter stelde een hersenschudding vast en schreef drie weken rust voor. Daar hield Kharmach zich niet aan. “Ik heb een dag of twee gerust en in een verduisterde kamer gelegen, maar ik moest mijn show spelen. Na die show was ik heel moe en had ik een beetje hoofdpijn, maar het ging wel. Ik heb nu meer last van mijn ontstoken schouder. Ik moest tegen Bill veel kracht naar boven zetten omdat hij groter is en kreeg ook veel slagen op die schouder, dat deed geen deugd. Ik kan ook niet meer op mijn schouder slapen en mag voorlopig niet meer sporten.”

In een emotionele toespraak in de ring zei Kharmach dat hij een voorbeeld wou zijn voor alle mensen die zich niet goed voelen in hun vel. ­Kharmach verloor zelf 120 kilo, maar kwam weer een aantal kilo’s bij. “Ik heb gevochten tegen een atleet terwijl alles bij mij los hangt. Tegen alle verwachtingen in heb ik het Bill moeilijk kunnen maken, daar ben ik trots op. Ik heb dit gedaan voor alle onzekere mensen die vaak onderschatten wat ze bereiken. Ik krijg ongelooflijk veel reacties, heel Borgerhout en bij uitbreiding Vlaanderen is trots op mij. Ik heb me nog nooit zo Vlaams gevoeld als nu.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER