© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Astrid Bryan maakt comeback met nieuw programma: “Tijd om de échte Astrid te laten zien”

Astrid Bryan (33), het bekendste Belgische exportproduct in Hollywood na Jean-Claude Van Damme en Matthias Schoenaerts, maakt in 2017 haar comeback op televisie. Vier jaar na het laatste seizoen van Astrid in Wonderland krijgt ze een nieuwe docusoap op Vijf. Daarin duikt ook de man op die Astrid overeind houdt sinds haar slopende echtscheiding: Bram Coppens. “Astrid is veranderd. De mensen mogen dat zien”, zegt hij in zijn eerste interview met Astrid.

tom de leur, benjamin praet

Wie Astrid Bryan door de lens van het sociale medium Instagram bekijkt, krijgt de indruk dat het leven de voormalige ster uit Astrid in Wonderland toelacht. Voor haar 145.000 volgers pakt ze zo goed als dagelijks uit met foto’s van zichzelf in outfits van haar kledinglijn Astrid Black Label én foto’s in bikini aan het strand, tijdens de yoga, van haar gebruikelijke pak frieten met berenpoot wanneer ze nog eens in België is en van haar verloofde Bram Coppens.

Maar de sprankelende foto’s op Instagram laten niet zien dat Astrid al drie jaar gebukt gaat onder haar echtscheiding van John Bryan, van wie ze intussen officieel gescheiden is en met wie ze tegen wil en dank een rechtszaak moet uitvechten. Die zaak loopt in Los Angeles, waar advocaten 700 euro per uur aanrekenen. Bovendien heeft Astrid in België nog eens twee rechtszaken lopen tegen haar voormalige manager.

Inhoudelijk kan ze er niets over kwijt, maar Astrid steekt niet weg dat de drie rechtszaken haar financieel en mentaal gesloopt hebben. “Ik ben vermagerd van de stress. De dag dat dit voorbij is, spring ik een gat in de lucht. En ga ik nog meer eten, om wat kilo’s bij te komen (lacht).”

Natuurmens

De opnames voor de nieuwe docusoap zijn begin september gestart en lopen nog tot het voorjaar. Dan komt het nieuwe programma ook op het scherm. Bram zegt dat hij Astrid helpt om haar kopzorgen een beetje te vergeten. “Ik heb haar gezegd: beschouw die rechtszaak als een job van negen tot vijf. Na vijf uur: loslaten. Dan gaan we naar de zee, of twee dagen kamperen. Of ze vergezelt me naar het werk.” Astrid zegt dat het werkt. “Ik ben een natuurmens geworden. Vroeger deed de zee me niet veel, of die palmbomen.”

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER