BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Het goede nieuws van Coucke: Anderlecht biedt elf toptalenten profcontract aan

AnderlechtHet goede nieuws dat Anderlecht-voorzitter Marc Coucke meldt, is dat "elf toptalenten uit de Anderlecht-jeugd een profcontract hebben getekend". "De situatie is niet eenvoudig", aldus Coucke. "Een speler een profcontract is mogelijk vanaf het moment dat hij 16 jaar is. Daarom vertrekken meestal de beste jongeren rond 14-15, of worden ze alleszins van alle kanten benaderd door buitenlandse ploegen. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking."

33 reacties

  • Moreno Tecchio

    6 jaar geleden
    Dit is idd een zeer goede zaak en een voorbeeld hoe het zou moeten ! Ik vind zelfs dat ploegen in heel de wereld die in eerste en tweede klasse spelen verplicht moeten worden om bv minimum 8 van hun eigen jeugd een profcontract moeten geven !
  • dretie munkies

    6 jaar geleden
    Dit is nog eens goed nieuws voor Anderlecht. Hopelijk klopt het gerucht niet dat ze ook zouden azen op Rits en Edmilsson, twee fel overroepen spelers, waarbij de eerste zelfs een anti-teamgeest speler is. Of bent u al vergeten hoe hij Paulussen een rode kaart liet aannaaien terwijl hij de schuldige was !
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    @Jose Van Hauwaert op een been kampioen geworden? Volgens mij zijn ze nog altijd niet kampioen maar gaan ze het waarschijnlijk wel worden. En hun overwinning tegen genk twee weken geleden was eerder op een diefje dan op klasse. Wat niet wegneemt dat dit voor Anderlecht goed nieuws is!
  • marc germeau

    6 jaar geleden
    Wil dat zeggen dat ze dat eerder niet deden en dat er op die manier gratis talent wegging ? Misschien is de boodschap aan het adres Mr Van Holsbeeck...
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Het pijnpunt bij RSCA was, hun talenten behouden, dat doet Coucke nu. Er is geen enkele club in België die aan hun jeugdopleiding kan tippen, blijkbaar is het gemakkelijker op 4 doelmannen te ontslaan.