De Mechelse vestiging van verfmultinational Axalta Coating Systems in de Antoon Spinoystraat.
Volledig scherm
De Mechelse vestiging van verfmultinational Axalta Coating Systems in de Antoon Spinoystraat. © Foto David Legreve

"Een donderslag bij heldere hemel": Axalta stopt productie in Mechelen, 276 banen bedreigd

MechelenAxalta Coating Systems is van plan zijn verffabriek in Mechelen te sluiten. Daardoor zijn er tot 276 banen bedreigd. Dat kondigde de directie vandaag aan tijdens een bijzondere ondernemingsraad. "Een donderslag bij heldere hemel", oordeelt ABVV-vakbondssecretaris Danny Absillis.

12 reacties

  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Jammer voor de medewerkers. Maar Kris Peeters zal hard roepen en het gaan oplossen zeker zoals hij in vorige dossiers bot ving. Een bedrijf doet nog altijd en terecht wat ze zelf willen.
  • Ludo Van wuytswinkel

    6 jaar geleden
    Goed dat ze sluiten, mijn vader heeft er gewerkt en is zoals velen daar werkten overleden aan kanker. De vuiligheid bij de productie stapelt zich op in je lichaam. Van al diegenen die daar op pensioen zijn gegaan is het na een paar jaar over en uit.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Weldra geen jobs meer in de productie. Enkel nog uitgevonden jobs zonder meerwaarde zoals veiligheidscoordinator, energietoezichter, afvaltoezichthouder, ambtenaar diverse attesten en taksen..... Europa en vooral west-Europa is verloren.
  • pierre Van den Wijngaert

    6 jaar geleden
    De kosten beheersen!!!de lonen(bruto) zijn veel te hoog,de taxchift heeft hier al aan verholpen, maar duidelijk nog niet genoeg Welke partijen zullen NVA steunen om dit verder te zetten??
  • cecil atherton

    6 jaar geleden
    Tijd om nog eens een rondje te staken, gewoon voor de fun van het staken en dan janken als de deuren sluiten.