Direct naar artikelinhoud
Vossen

Fernand Huts: "'Not done' hoe Bart De Pauw en Koeken Troef! behandeld werden"

Fernand Huts stelde gisteren zijn project voor. De oude vos is zijn streken nog niet verleerd en kan nu toch nog een spektakel opvoeren in zijn musicalhalBeeld Kristof Pieters

Fernand Huts, topman van Katoen Natie, vindt het "not done" hoe de VRT Bart De Pauw aan de kant heeft geschoven en zo zijn productiebedrijf zonder werk zette. Voor zijn Vossen-project, een cultureel spektakel rond Reynaert De Vos, deed Huts een beroep op Koeken Troef!, het productiehuis dat De Pauw opgericht heeft.

"We hebben Koeken Troef! door de moeilijke periode geholpen" zegt Huts tijdens de persvoorstelling. "Het is een zwaar dobbertje dat de VRT en Bart De Pauw aan het uitvechten zijn, al weet niemand waarover het conflict precies gaat. Als ondernemer heb ik nu een ander bedrijf vooruit geholpen. We hebben het moreel kunnen opkrikken van 22 werknemers van Koeken Troef! en ook heel wat onderaannemers."

Huts wil zich naar eigen zeggen niet moeien in het gevecht tussen VRT en Bart De Pauw, maar toch geeft de ondernemer zijn ongezouten mening. "Het is 'not done' om een heel huis te vernietigen uitsluitend omdat er een conflict is tussen de VRT-directie en Bart De Pauw. Waarom hebben ze ineens al die mensen zonder werk gezet? Stel dat er een directeur van VRT dezelfde problemen krijgt als Bart De Pauw, moet dan heel de VRT op droog zaad gezet worden? Dat zijn toestanden die in mijn ogen niet kunnen."

'Dertig jaar werd Bart De Pauw opgehemeld door iedereen. Nu hebben wij die creativiteit binnengehaald'
Fernand Huts

Lees meer over VossenEen rappende vos en films met een hoek af: Bart De Pauw en Fernand Huts slaan handen in elkaar (+)

De Pauw is geen zaakvoerder meer bij Koeken Troef!. Wat zijn rol precies is bij het productiehuis, is onbekend. Huts verduidelijkt: "Bart De Pauw maakt deel uit van Koeken Troef!. Hij heeft voor Vossen de scenario's geschreven van de films en geregisseerd. Ik speel ook zelf mee en het was heel plezierig om met hem samen te werken. Dertig jaar werd hij opgehemeld door iedereen. Hij was de topper in Vlaanderen. Nu hebben wij die creativiteit binnengehaald."