Belga
Volledig scherm
© Belga

Geluidshinder rond luchthaven Zaventem verminderd

Het aantal omwonenden van Brussels Airport dat ernstige geluidshinder kan ondervinden van de opstijgende en landende vliegtuigen, is vorig jaar met 8,4 procent gedaald. Nog 13.575 mensen hadden "potentieel sterke hinder" van de luchthavenactiviteiten, zo blijkt uit een jaarlijkse studie naar de geluidshinder, uitgevoerd door de universiteit van Gent (UGent).

4 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Het licht vliegwezen in België mag ongehinderd lawaai maken, met hun sportvliegers. In Nederland maken die vliegers praktisch geen lawaai meer, zijn aangepast geen open uitlaten meer. Ze vragen zich af in België..die Belgen slikken massa's pillen...om het lawaai niet meer te horen dat ze hier produceren.
  • Danny Jean

    6 jaar geleden
    Klagers zijn meestal de mensen die ergens wonen en beseffen dat er geluidshinder Is,maar niet accepteren dat er door politiek gesjoemel bijkomende overlast gecreëerd wordt om andere regio's te ontzien.
  • jorg de clerck

    6 jaar geleden
    Als je daar gaat wonen weet je dat. (Goedkopere woningen en gronden) Die hebben dus geen recht van klagen en geen recht om mensen hun job af te nemen.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Ja en die studie's worden goed uitgevoerd,flauwekul .Net zoals in Antwerpen er zijn vliegtuigen van hetzelfde type die opstijgen en de ene hoor je bijna niet en de ander vliegt precies door je living het hangt allemaal van de piloot af