afp
Volledig scherm
© afp

Amerikaanse gouverneur verbiedt abortus bij hartslag

De gouverneur van Iowa, Kim Reynolds, heeft vrijdag een wet ondertekend die abortus verbiedt als bij de foetus een hartslag te horen is. Dat is vaak zes weken na de bevruchting al het geval, veelal voordat de vrouw zich überhaupt realiseert dat ze in verwachting is. Afbreken van de zwangerschap is op dat moment al strafbaar.

6 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Abortus moet kunnen maar zo vroeg mogelijk. Niet na ettelijke weken. In de jaren zeventig aborteerden de Chinezen foetussen van 8 maanden! Jawel! Allemaal meisjes natuurlijk. Dat was regelrechte kindermoord. Een kind blijkt al levensvatbaar buiten de baarmoeder vanaf 24 weken ? Of is het nu al vroeger ? Het moet zo vroeg mogelijk gebeuren en te laat, dan helemaal niet.
  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    @Patrick: met het recht van de meerderheid, democratie in uitvoering. Als de bevolking het er niet mee eens is dient men maar op de anderen te stemmen.
  • Hans Selderslaghs

    6 jaar geleden
    Groot gelijk, abortus is moord. Er zijn genoeg anticonceptie middelen beschikbaar.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Een kind groeit veilig op in de baarmoeder, beschermd tegen alle gevaren die maar mogelijk zijn. Maar het grootste gevaar ooit kan het kind vellen: De moeder die roept: “Baas in eigen buik”.
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    Groot gelijk er zijn genoeg middeltjes om het te voorkomen