Chauffeur die inreed op bankkantoor in Kortenberg herinnert zich niets van ongeval, rijbewijs intussen ingetrokken

© Olivier Matthys

De truckchauffeur die vrijdag in Kortenberg een dodelijk ongeval veroorzaakte nadat hij in een bankkantoor reed, herinnert zich niets meer van die feiten. Dat zegt het parket van Leuven aan VTM Nieuws.

lbo

“De man herinnert zich alles van zijn rit, tot op het moment vlak voor het ongeval, maar dan niets meer. Het bewustzijn keerde pas nadien terug”, zegt woordvoerder Sarah Callewaert van het parket van Leuven. “Zelf zegt hij dat hij onwel werd, en volgens de wetsdokter behoort dat inderdaad tot een van de mogelijke oorzaken.”

Maar er zal nog verder onderzoek nodig zijn om de definitieve oorzaak te kunnen vaststellen. De wetsdokter gaat na of de bewering van de chauffeur plausibel is en zal hierbij onder meer de medische voorgeschiedenis van de man onderzoeken. De resultaten van de bloedtest zijn nog niet binnen. Alles wijst er echter op dat de man niet onder invloed reed. Ook zijn rijvaardigheid wordt vanzelfsprekend opnieuw onderzocht.

Geen remsporen

Eerder was al duidelijk geworden dat er geen remsporen gevonden waren op de Leuvensesteenweg, vlakbij het ongeval. Dat zou er inderdaad op kunnen wijzen dat de chauffeur onwel is geworden. Een andere optie is dat er een technisch defect was. Het Leuvens parket sluit dus ook andere pistes nog steeds niet uit. “De resultaten van het onderzoek van de verkeersdeskundige zijn immers nog niet binnen. Hij onderzoekt onder meer de snelheid van de wagen, bekijkt aan de hand van de tachograaf of de rij- en rusttijden gerespecteerd werden enz... Op dit ogenblik beschikken we echter niet over aanwijzingen dat er op dat vlak iets mis was. Om die reden is momenteel de meest aannemelijke verklaring voor het ongeval dat de chauffeur onwel geworden is”, aldus de parketwoordvoerder.

Rijbewijs ingetrokken

Het rijbewijs van de chauffeur werd alleszins ingetrokken voor 15 dagen. Dat zal telkens verlengd worden tot er uitsluitsel is over de rijgeschiktheid van de man. Hij zal eerst een bekwaamheidstest moeten afleggen vooraleer hij weer met de wagen mag rijden. Ook zijn medische rijgeschiktheid wordt onderzocht.

Peuter sterft

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond 10 uur in het centrum van Kortenberg, op de Leuvensesteenweg. Een vrachtwagen met aanhangwagen, met daarop een zware graafmachine, kwam uit de richting van Brussel maar week plots helemaal uit naar de linkerkant van de rijweg. Toen hij daar enkele geparkeerde wagens wegkatapulteerde, kwam de driejarige Jade Ben Ammar om het leven, en raakte haar papa Hicham, uit Meerbeek bij Kortenberg, zwaargewond.

LEES OOK. Jade (3) stierf in de armen van haar oom: “Ze zuchtte nog één keer heel diep en daarna was het voorbij”

Daarop slingerde de vrachtwagen opnieuw naar de rechterkant van de weg , recht de ING bank binnen. Het bankkantoor en de aanpalende woning werden helemaal verwoest. In totaal zeven mensen raakten gewond, en vijftien auto’s werden tot schroot herleid.

© Olivier Matthys

© Olivier Matthys

© put

© put

© Olivier Matthys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen