© Koen Bauters

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Oppositie boos over dubbel weekend Tomorrowland: “Welke deal is er gesloten?”

Tijdens de gemeenteraad van Rumst heeft Louis Schoofs (sp.a-Groen) burgemeester Geert Antonio (N-VA) bevraagd over dancefestival Tomorrowland, dat in de toekomst mogelijk twee weekends lang zal plaatsvinden in plaats van één. “Welke deal hebben Rumst en Boom met Tomorrowland gesloten?”, klonk het.

Jef Wijckmans

Organisator ID&T wil dansfestival Tomorrowland in de toekomst elk jaar twee weekends laten duren om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar tickets, niet in het minst van buurtbewoners. Volgens oppositieraadslid Louis Schoofs is die argumentatie gewoon een handige commerciële verpakking. “De bewering dat niet alle inwoners van Rumst en Boom tickets kunnen krijgen, is niet juist. Het volstaat om er een duizendtal extra voor onze inwoners beschikbaar te stellen.”

Volgens Schoofs wordt er te weinig rekening gehouden met de leefbaarheid voor de inwoners. “Het festival tijdens twee weekends organiseren, veroorzaakt zes of zelfs acht dagen lang geluidsoverlast. Bovendien wordt het provinciaal domein De Schorre – dat met belastinggeld gefinancierd wordt – tijdens de zomer gedurende een hele periode ontoegankelijk gemaakt. Verder is er ook nog de impact op de beschikbaarheid van onze politie.”

Burgemeester Geert Antonio zei niet de vertegenwoordiger van Tomorrowland te zijn en ook niet doof te zijn voor de argumenten van Schoofs. Maar volgens hem heeft de organisatie in het verleden bewezen aandacht te hebben voor de leefbaarheid van de buurt. Hij wees ook op het belang op het vlak van citymarketing voor de regio en Rumst en op de tevredenheid van zowat de hele bevolking van de gemeente.

Buurtfeest

Dat antwoord was onvoldoende voor Schoofs. “Welke deal hebben Rumst en Boom met Tomorrowland gesloten?”, snauwde hij. “Is er een tussenkomst voor de kosten van bewoners uit de buurt die in die periode rustiger oorden willen bezoeken? En wat met de bewering dat meer inwoners het festival zullen kunnen bezoeken? Over hoeveel gaat dat dan en wat is de prijs?”

De burgemeester zei geen precies getal of toegangsprijs te kunnen geven, maar dat het de bedoeling is dat alle geïnteresseerde omwonenden de kans zouden krijgen. “Via ons kampeerreglement ontvangen we jaarlijks tot 90.000 euro. In functie van een dubbel weekend bekijken we ons reglement hoe we dit kunnen aanpassen. Verder komt er een buurtfeest voor omwonenden. Toch zijn we nog niet zover, want het is nog aan de provincie en de politie om te bekijken dat ID&T aan alle voorwaarden voldoet voor een dubbel weekend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland