Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Deze vijf films kunt u vanavond gratis bekijken

Een beeld uit het eerste deel van de Godfather-trilogie van Francis Ford Coppola.Beeld ANP Kippa

Op zoek naar inspiratie op deze eerste zonovergoten zaterdag in mei? Dan bent u vast iets met onze zorgvuldig gekozen tv-tips. Kiest u voor het meesterlijke sluitstuk uit de Godfather-trilogie of gaat u voor een film over het leven van de oprichters van Adidas? Of kijkt u liever naar Franse feelgoodfilm La famille Bélier? Weet u nog niet wat te kijken, ga dan gerust even te rade bij de volledige tv-gids.

The Godfather III

Voor dit laatste deel van de trilogie schreef regisseur Francis Ford Coppola het scenario opnieuw samen met Mario Puzo, de auteur van het originele boek. De film haalt het niet bij de eerste twee delen, maar blijft een kunstwerkje dat werd genomineerd voor zeven Oscars en evenveel Golden Globes. Michael Corleone is zestig geworden en beseft dat hij zijn familie niet eeuwig zal kunnen blijven beschermen. Hij keert al zijn illegale praktijken de rug toe en houdt zich voortaan bezig met immobiliën.

Om 20.40 uur op CAZ. 

La famille Bélier

Hartverwarmende feelgoodfilm over Paula, een 16-jarig meisje dat opgroeit in een gezin met dove mensen. Als enige horende van de familie moet ze voortdurend helpen met de communicatie naar de buitenwereld. Op een dag ontdekt haar muziekleraar dat Paula over een geweldige zangstem beschikt. Debutante Louane Emera - in 2013 nog halve finaliste in de Franse versie van 'The Voice' - sleepte een César in de wacht.

Om 21.20 uur op Eén.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

De Dassler broers: Adidas versus Puma

Tweedelig Duits tv-drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van de broedertwist tussen Adi en Rudi Dassler, de oprichters van de rivaliserende sportmerken Adidas en Puma. De broers overtuigen hun vader van de noodzaak om het familiebedrijf niet langer pantoffels te laten produceren, maar sportschoenen. Ondanks hun verschillen vullen de broers elkaar perfect aan. Terwijl Rudi de zaak wil uitbreiden door midden van riskante kredieten, ontwikkelt zijn perfectionistische broer steeds betere schoenmodellen.

Om 22.35 uur op NPO 2. 

Adi en Rudi DasslerBeeld rv

Frances Ha

Charmant portret van een jonge twintiger die haar weg zoekt in artsy New York. De ambitieuze danseres Frances woont in New York. Zij en haar boezemvriendin Sophie delen alles met mekaar: hun geheimen, hun flat en hun bed. Wanneer de vriend van Frances voorstelt om te gaan samenwonen weigert ze. Maar dan kondigt Sophie aan dat ze bij iemand anders intrekt. Daar staat Frances dan, stuurloos in haar eentje.

Om 22.40 uur op Canvas.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

De gevaarlijke massamoordenaar Sirius Black is ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban en iedereen is ervan overtuigd dat hij erop uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die ter bescherming naar de school zijn gestuurd, hoort Harry het verontrustende verhaal van Sirius.

Om 20.10 uur op VIER.