Een zwemmend paard, “pure geldverkwisting” in Hasselt en een gedumpte hond: dit zijn de beste video’s van deze week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

pebs

1. Brabants trekpaard maakt stevige duik in zwembad

Een Brabants trekpaard belandde dinsdag ongelukkig in een zwembad in Bocholt nadat het uit zijn weide was gebroken. Er kwam uiteindelijk een grote hijskraan aan te pas om de 10-jarige Jack veilig op het droge te krijgen. “Het paard trok ons bijna het zwembad in”, aldus de brandweerlui.

LEES MEER: Hijskraan zet 1.200 kilo zware Jack weer veilig op het droge

2. Hond die in bos gedumpt werd gecremeerd: “We wilden hem een waardig afscheid geven”

De gedumpte hond die eerder deze week in het bos werd gevonden in een plastic bak, heeft een waardig afscheid gekregen. Dierenhotel Dirk en Dogs heeft het beestje opgehaald in het bos en gecremeerd. “We begrijpen niet dat iemand zo een beestje kan dumpen in een bos. We wilden hem een waardig afscheid geven”, zegt Petra Heeren van dierenhotel Dirk en Dogs uit Lummen.

LEES MEER: Hond die in bos gedumpt werd gecremeerd

3. Hasselaren verdeeld over het nieuwe stadhuis: “Ik denk dat het gaat instorten”

Er zijn veel kijklustigen te bespeuren tijdens de bouwwerken van het nieuwe stadhuis van Hasselt. Nu de schuine wand met de spiegels is geplaatst, springt het gebouw echt in het oog. Maar wat vinden de Limburgers nu van het nieuwe stadhuis?

LEES MEER: Hasselaren verdeeld over het nieuwe stadhuis

4. Hasselt past nieuwe parkeergeleiding na week al aan: 2,2 miljoen euro, maar bijna niemand kan ze lezen

Van “erg moeilijk leesbaar” tot “pure geldverkwisting”. De Hasselaar, en al wie moet parkeren in de Limburgse hoofdstad, lust geen pap van het nieuwe parkeergeleidingssysteem. Die resem klachten noopt de stad ertoe het project, met een kostenplaatje van 2,2 miljoen euro, één week na de lancering al aan te passen. Schepen Habib El Ouakili (sp.a) benadrukt echter dat het systeem nog in een testfase zit. “Pas tegen de start van de solden willen we alles op punt hebben.”

LEES MEER: Hasselt past nieuwe parkeersgeleiding na week al aan

5. Genks koppel bevalt op Star Wars Day van Star Wars-baby: “Het lijkt wel voorbestemd”

Elsa Carcangiu en Chari Karipidis uit Genk zijn vrijdagochtend, op Star Wars Day, de trotse ouders geworden van baby Kylo. Een opmerkelijke naam die bij fans zeker een belletje doet rinkelen. “Onze zoon zou normaal geboren worden op 21 mei, maar hij kwam nu al ter wereld. Het lijkt wel voorbestemd, dit moest gewoon gebeuren.”

LEES MEER: Genks koppel bevalt op Star Wars Day van Star Wars-baby: “Het lijkt wel voorbestemd”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer