Marc Aerts
Volledig scherm
© Marc Aerts

Brand vernielt hoeve met rieten dak. Oorzaak waarschijnlijk barbecue

Een zware brand vernielde zaterdagavond in de Masheikedreef in Heist-op-den-Berg een hoeve met een rieten dak. De bewoners konden ongedeerd ontkomen, de oorzaak is waarschijnlijk een barbecue die stond af te koelen.

13 reacties

  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Was geen rieten dak. Was een STRO dak. Het huis was gebouwd volgens de oude Kempische methode. Met authentieke oude eiken balken. Vakwerk, met gevlochten tenen en lemen pleistering. Het had zo in Bokrijk kunnen staan. Het werd ook gebouwd door iemand die veel in Bokrijk werkzaam was. Het stond er ongeveer 25 jaar. Een dak en muren die ontworpen zijn om stro gedekt te worden zijn niet sterk genoeg om er een pannen dak van te maken. Enkele km verderop staat een volledig stro huis. Onlangs gezet.
  • Ano Niem

    6 jaar geleden
    Albert, ik zal aan uw woorden denken als ik straks mijn lamskotteleten op de BBQ leg. Gisteren kon ik er nog niet aan denken sorry
  • Kristof Van Impe

    6 jaar geleden
    bij nieuwbouw zal dat toch niet meer mogen, dakbedekking uit brandbaar materiaal? Steek uw kinderen daar eens in.
  • Jean Vandepitte

    6 jaar geleden
    Wat een onzin lezen we hier weeral: een rietdak makkelijke blussen dan een pannendak ?? U hebt nog nooit een brand op een rietdak meegemaakt, blijkbaar. En overigens, het is niet omdat het véél brandgevaarlijker is dan een ander dak dat het duurder is. De polissen zijn sinds begin deze eeuw nét even duur, dus helemaal niét 'peperduur'....
  • Guido Larochette

    6 jaar geleden
    Riet blussen is gemakkelijker als pannendak... het fabeltje dat de verzekering van een rieten dak duurder is is dus niet waar.