© Bob Cornelius/Facebook

Papa post hartverscheurend antwoord van autistisch zoontje in schoolwerk

Nadat hij vorige week een bezoekje had gebracht aan de school van zijn jongste zoon, deelde Bob Cornelius uit Puerto Rico een hartverscheurend bericht op Facebook. Hij had een heel triest antwoord ontdekt in het schoolwerk van zijn autistische zoontje Christopher.

nadb

Christopher (11) had de opdracht gekregen om zichzelf te omschrijven. Op de vraag wie zijn vrienden waren, schreef de jongen “niemand”.

Een antwoord dat vader Bob naar de keel greep. Hij deelde een foto van het schoolwerk op sociale media en omschreef daar zijn bezorgdheden over de eenzaamheid van zijn jongste zoon.

Hulpeloosheid

De vader drukte zijn gevoel van hulpeloosheid uit. Zijn andere zonen zag hij geregeld vriendjes uitnodigen, terwijl zijn jongste zoon zelfs nooit vrienden heeft gehad.

In zijn post verwees hij ook naar de footballspeler Travis Rudolph die tijdens een schoolbezoek bij een autistische student ging zitten om te lunchen. Hij gebruikte dat voorbeeld om ouders aan te zetten om met hun kinderen te spreken over het omarmen van autistische medeleerlingen.

Het verhaal van Christopher wordt sinds maandag massaal gedeeld. De jongen ontvangt zelfs een heleboel brieven en pakjes. “Zijn reacties zal ik online posten”, belooft papa Bob.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer