© ANP

Asielzoekerscentrum Weert opgeschrikt door messenzwaaier, die opkwam voor illegale bewoner

De Nederlandse politie is zondag in actie moeten komen voor een incident op het terrein van het asielzoekerscentrum in Weert. Rond half elf zondagmorgen begon een man er te zwaaien met twee messen. Hij nam het op voor een illegale bewoner van het centrum.

kops

De messenzwaaier en de illegale bewoner zijn gearresteerd nadat ze medewerkers van het asielzoekerscentrum bedreigden. Dat blijkt uit een verklaring van de politie.

Messen

Het tumult ontstond toen medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de ongewenste gast aanspraken. De bewoner van het centrum bij wie hij in de kamer verbleef begon het personeel te bedreigen. Eerst met woorden, daarna met messen. De andere man volgde en greep ook naar messen. Wie hij is en wat hij in het centrum deed, weet de politie nog niet. Niemand raakte gewond.

De mannen worden verdacht van bedreiging en zijn inmiddels in het cellencomplex van Roermond ingesloten.

Dreigende situatie

Omstreeks half elf zondagochtend ontstond de dreigende situatie in het asielzoekerscentrum. De verdachten zijn binnen een half uur ingerekend, waarna de rust terugkeerde. Het politieonderzoek is in volle gang.

In het centrum gaan vaker dingen fout. Burgemeester Jos Heijmans voerde afgelopen week nog spoedoverleg met het COA, politie en justitie. Volgens Heijmans zorgt een groep van zo’n dertig “lastpakken” die nauwelijks kans maken op asiel veelvuldig voor problemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer