Lange wachttijden aan voetgangerstunnel in de namiddag: politie ter plaatse om drukte te begeleiden

De Antwerpse politie riep zondagmiddag op de voetgangerstunnel in de richting van Linkeroever te mijden. Wegens onderhoudswerken zijn de roltrappen op Linkeroever afgesloten, dat zorgde voor lange wachttijden aan de lift. Rond 17.30 uur begonnen de wachttijden te verkorten.

sare

Door het mooie weer, de koopzondag en Open Wervendag is het erg druk in de binnenstad. De politie raadt iedereen aan indien mogelijk het veer of de fietserstunnel te gebruiken om de Schelde naar Linkeroever over te steken. “De tunnel raakt verzadigd”, aldus de politie op Twitter zondagnamiddag. “Reken op twintig minuten wachttijd.”

De politie is door de beheerder van de tunnel gecontacteerd omdat die vreesde dat door de grote drukte de liften mogelijk te vol zouden zitten, met het risico op overbelasting. “We zijn ter plaatse om de drukte wat te begeleiden”, aldus woordvoerder Willem Migom.

Rond 17.30 uur liet de politie weten dat de wachttijden aan het verkorten waren. “Houd echter nog steeds rekening met drukte”, was de boodschap.

© jvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER