Geen van beide wagens vertraagde voor het kruispunt waardoor de klap ongemeen hard was.
Volledig scherm
Geen van beide wagens vertraagde voor het kruispunt waardoor de klap ongemeen hard was. © Koen Moreau

Twee ongevallen op een namiddag in Erpe-Mere: verschillende auto's beschadigd, twee gewonden

Op het kruispunt van de Bossestraat met de Putstraat in Erpe, deelgemeente van Erpe-Mere bij Aalst, botsten deze middag rond 14.30 uur een Mercedes E en een Volkswagen Polo frontaal op elkaar. Wat later op de middag ramde een verstrooide chauffeur op de Rooseveltlaan vier geparkeerde wagens.

14 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    voorrang van rechts...wegcode zegt : een kruispunt omzichtig benaderen, niet er over vliegen zonder kijken, met getuigen erbij kan de voorrang pakker in het ongelijk gesteld worden. Omzichtig benaderen..goed gelezen ?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Dn wordt het tijd om Erpe-Mere te herbouwen zodat het verkeer er veiliger kan passeren. Desnoods met een viaduct of een tunnel.
  • Marc Sierens

    6 jaar geleden
    Dat voorrang van rechts gewoon afschaffen,het is en blijft een gevaarlijk iets,er zijn van die gekken die het als een sport zien om zonder kijken hun voorrang te nemen,meestal van die figuren met leasewagens van hun werk.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Op veel plaatsen is die Voorrang gewoon achterlijk ! Waarom op rechte wegen aan elke straat voorrang geven terwijl daar amper verkeer uit komt gereden en de rechtdoor rijdende wagens moeten vertragen en stoppen om Niks, terwijl die wagens uit die straten toch moeten stoppen om te kijken ?! Net zoals de verkeerslichten die op rood springen terwijl er geen wagens aankomen of stilstaan uit de andere richting ?
  • Guy Goethals

    6 jaar geleden
    Sommige chauffeurs denken dat de voorrangsregels enkel geldig zijn tijdens hun rijexamen en dat je ze daarna nooit meer hoeft toe te passen.