Beerschot Wilrijk blijft laatste in groep na verlies tegen Oostende: "We hebben geen slagkracht voorin"

Beerschot Wilrijk is er in Play-off 2 thuis niet in geslaagd te winnen van Oostende. De Mannekes verloren met 0-2 en blijven zo laatste in groep B. "We hebben geen slagkracht voorin", zei Beerschot Wilrijk-coach op de persconferentie na de match.

Roel Caluwé

Voor aanvang van de wedstrijd werd Arjan Swinkels voor de tweede keer op rij verkozen tot ‘Manneke van het seizoen’. De Nederlander ruilt paars-wit volgend seizoen in voor het geel-rood van concurrent KV Mechelen. Doelman Romo en de afscheidnemende Losada eindigden respectievelijk tweede en derde. Op het veld startte Marc Brys in tegenstelling tot de derby wel met een diepe spits. Alex Maes keerde na schorsing terug in de basis ten koste van Messoudi.

Vinnige start

In een eerste helft die meer weg had van een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen had Beerschot Wilrijk de meeste kansen, Oostende de beste. De thuisploeg startte het vinnigst: Van Hyfte kopte over en François had beter voor eigen succes gekozen dan de pass op Mbombo. Deze week raakte bekend dat de drankjetons voor de Kielse supporters volgend seizoen niet meer kunnen gebruikt worden. Dat, in combinatie met de hoge temperaturen, inspireerde scheidsrechter Van Driessche tot het inlassen van een drankpauze.

François bleef nadien de gevaarlijkste man bij paars-wit: Van Hamel duwde zijn voorzet-schot in corner. De Waal nam daarbij de afvallende bal voor zijn rekening, opnieuw in corner verwerkt door de Oostendse doelman. De thuisploeg verdiende op basis van dat enthousiasme wel een doelpuntje, maar moest meer en meer uitkijken voor de uitbraken van de bezoekers. Romo haalde een lob van Canesin weg van onder de lat en Vandendriessche trof de binnenkant van de paal, nadat Oostende via de scheidsrechter in balbezit was gekomen.

Wachten op opwinding

In de tweede helft was het bijna een kwartier wachten op enige opwinding: de net ingevallen Zoua kopte bij zijn eerste baltoets naast. Aan de overkant was het wel raak: Prychynenko verschalkte zijn eigen doelman en bracht Oostende zo op een even onverwachte als onverdiende manier op voorsprong. De thuisploeg moest even bekomen en ontsnapte aan een dubbele achterstand: Canesin trapte volledig vrijstaand tegen de paal. Het was slechts uitstel van executie. De Braziliaan mikte nog een keer op het doelhout, maar Akpala was goed gevolgd en maakte zijn makkelijkste doelpunt van het seizoen.

De Mannekes probeerden nog iets te forceren, maar misten scherpte in de zone van de waarheid. Rafa Romo voorkwam dat de score hoger opliep. Zowel Akpala als D’Haese stuitten op de Venezolaanse doelman, die een open doekje kreeg van het Kielse publiek. Zij hopen op een verlengd verblijf van hun sluitstuk. Messoudi kon nog zorgen voor een prangende slotfase, maar zijn vrije trap ging over. Ook een eerredder bleek de thuisploeg niet gegund.Door de 0-2-nederlaag blijft Beerschot Wilrijk alleen laatste. Indien het zijn supporters nog een thuisoverwinning wil schenken zal het in de afscheidswedstrijd van Hernan Losada moeten gebeuren, op 19 mei tegen Eupen. Tussendoor volgen nog uitjes naar Sint-Truiden en Lokeren. Oostende blijft vijfde, maar komt op gelijke hoogte met Eupen.

Brys: "We hebben geen slagkracht voorin""We voetballen vanuit de beweging en vonden de ruimte in de rug van de linkerflankverdediger", zei Marc Brys op de persconferentie na de match. "We versierden vier kansen, maar maken geen doelpunt. Een doelpunt schenkt vertrouwen, energie en dash. Als dat uitblijft ga je kansen weggeven.

"Aan de eerste goal van Oostende gaat een fout op Messoudi vooraf en wordt er jammerlijk een eigen doelpunt gescoord. Dan breekt er iets. Na een dubbele derby, met niets meer op het spel en en het ontbreken van een doelpunt, komt het breekpunt vroeger dan voorzien. Dat mag niet gebeuren, maar is menselijk, begrijpelijk en vooral jammer. We hebben niet weinig, maar géén slagkracht. Dat zorgt voor een ander soort voetbal: infriltraties en beweging, maar dat is slopend. Hopelijk brengen de volgende drie wedstrijden de overwinning die ons toekomt."

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL