© Belga

© Photo News

thumbnail:
thumbnail: null

KBVB: “Nog geen officieel onderzoek naar mogelijk gokgedrag Deschacht”

De Belgische Voetbalbond heeft nog geen officieel onderzoek geopend naar mogelijk gokgedrag van Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht. Dat heeft woordvoerder Pierre Cornez zaterdagmorgen bevestigd aan Belga.

vtvn

De KBVB is zaterdagmorgen door de media op de hoogte gebracht van het nieuws en probeert nu van de bevoegde instanties zo veel mogelijk informatie te krijgen over de zaak.

De kranten La Dernière Heure, Het Laatste Nieuws en De Morgen bonden in hun zaterdageditie de kat de bel aan door te melden dat de 35-jarige Deschacht verdacht wordt van het wedden op wedstrijden van zijn club Anderlecht tijdens het seizoen 2014-2015. Hij zou zo ongeveer 20.000 euro verdiend hebben en speurders zouden Deschacht daarover intussen verhoord hebben. Ze stelden een proces-verbaal op, dat werd overgemaakt aan het parket in Gent. Deschacht mag van zijn advocaat niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent. Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had.

Schorsing dreigt

De KBVB van zijn kant kan nog weinig zeggen over de zaak. “We hebben deze ochtend via de media vernomen dat er een gerechtelijk onderzoek zou lopen”, aldus Pierre Cornez. “Momenteel proberen we hier meer informatie over te krijgen, maar tot nu toe is er vanuit de KBVB nog geen officieel onderzoek opgestart”, verduidelijkte hij.

Indien uit het onderzoek blijkt dat Deschacht zelf geld inzette op zijn matchen, riskeert hij geschrapt te worden door de Belgische Voetbalbond. Volgens artikel 1404 van het bondsreglement “is het de spelers, trainers en clubbestuurders ten strengste verboden, op straffe van sancties die kunnen gaan tot de schrapping opgelegd door de bevoegde bondsinstanties, deel te nemen aan weddenschappen, met als doel zich te verrijken, op de wedstrijden van de clubs van hun afdeling of andere wedstrijden waarbij hun club belang heeft”. De bevoegde commissies zijn de Controlecommissie (bij inbreuken begaan in het amateurvoetbal) en een buitengewone Kamer van de Geschillencommissie voor het Profvoetbal (bij inbreuken begaan in het profvoetbal).

Anderlecht: "Wachten onderzoek af"

RSC Anderlecht "wacht de afloop van het strafonderzoek naar mogelijk gokgedrag van Olivier Deschacht af en geeft geen commentaar over de zaak zolang het onderzoek loopt". Zo reageren de Brusselaars officieel op het nieuws dat hun verdediger mogelijk wedde op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde.

"De directie van RSC Anderlecht werd in de loop van vorige week op de hoogte gesteld door Olivier Deschacht zelf dat er een strafonderzoek tegen hem loopt", meldt Paars-Wit zaterdagvoormiddag op de clubwebsite. "Tijdens dat onderhoud heeft de speler de feiten ontkend. De club heeft nota genomen van de versie van de speler en wacht de afloop van het strafonderzoek af. De club zal geen commentaar geven over de zaak zolang het onderzoek loopt", klinkt het.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer