belga
Volledig scherm
© belga

Van Besien over voorstel leefloon: "De Wever duwt mensen verder in armoede"

N-VA Antwerpen wil raken aan het leefloon van niet-Nederlandstalige gezinnen die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen. Wouter Van Besien, lijsttrekker van Groen in Antwerpen, wil ook meer kinderen in de kleuterklas krijgen, maar van het voorstel van N-VA is hij helemaal geen voorstander. "De Wever duwt mensen hiermee verder in de armoede. Het leefloon verminderen, brengt enkel extra problemen met zich mee: nog meer schulden, nog meer onbetaalde schoolrekeningen,..."

724 reacties

  • Hugo De Coster

    6 jaar geleden
    De Wever heeft hier overschot van gelijk. Van Besien wil verder blijven pamperen. Hopelijk begrijpt onze bevolking nu stilaan dat het gepamper ons handenvol geld kost, en geen aarde aan de dijk brengt. Zij die niet de moeite willen doen om mee te draaien in onze samenleving, kunnen de keuze maken, en hun geluk gaan zoeken ergens waar ze wél rustig hun eigen zinnetje kunnen doen.
  • Kris Pieters

    6 jaar geleden
    Het gaat over misbruiken aanpakken Van Besien, niet over mensen in de armoede duwen!
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Jan Boden,over graaien gesproken.We weten hoe De Wever aan zijn gratis lidkaart van De Warande komt.Ook wat hij presteert in zijn spookfunctie van volksvertegenwoordiger.Kortom,de duurste leefloner van vlaanderen.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Ik begrijp De Wever niet, mensen die weinig of geen onderwijs genoten hebben zijn toch zijn kiezers, ik denk dat hij deze keer niet goed heeft nagedacht.
  • Jan Van Dijck

    6 jaar geleden
    Ik ben niet voor NVA maar hier heeft Bart De Wever wel gelijk in . Als je in ons land blijft wonen kun je op zijn minste Nederlands leren en gaan uw kinderen naar school, zij moeten zich maar aanpassen naar hoe het hier bij iedereen gaat ! Zo niet tja spijtig dan verdien je ook niet het geld dat ze zomaar krijgen , simpel !
  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen