Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Twee jongens van 12 en 15 op klaarlichte dag neergeschoten in Londen

Archiefbeeld.Beeld Photo News

Twee jongens van 12 en 15 jaar zijn vandaag neergeschoten in Londen, waar de laatste tijd aanzienlijk meer moorden en gewelddadige incidenten plaatsvinden. Het jongste incident gebeurde op klaarlichte dag in Harrow, in het noordwesten van de Britse hoofdstad.

De twee jongeren werden vanmiddag door de politie gevonden kort nadat ze op verschillende locaties werden verwond door kogels. "Een 12-jarige jongen kreeg ter plekke medische bijstand vooraleer hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in West-Londen", aldus de politie die niets zei over de aard van zijn verwondingen. Ook over de verwondingen van de 15-jarige kon de politie nog niets zeggen.

Golf van geweld

In Londen namen de incidenten met vuurwapens of messen sinds het begin van het jaar aanzienlijk toe. In het eerste kwartaal van 2018 opende Scotland Yard 45 moordonderzoeken, twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. 

Gisteren werd nog een 17-jarige jongen doodgeschoten in Southwark in Zuid-Londen, en een "groot dispuut" tussen twee groepen mannen in Hackney in het oosten van de stad resulteerde in een aanval met zuur, aldus de politie.

Twitter bericht wordt geladen...

Beleid 

Vorige maand publiceerde The Guardian nog een ophefmakend document van Binnenlandse Zaken. De conservatieve regering probeert sinds 2010 het aantal personeelsleden in het politiekorps te terug te schroeven, en in het document staat dat dat "vermoedelijk" heeft bijgedragen tot de stijging van het geweld.

Trump

De stijging van het aantal moorden in de Britse hoofdstad kreeg eergisteren ook de aandacht van de Amerikaanse president Donald Trump in zijn toespraak tot de machtige Amerikaanse wapenlobby NRA. Trump zei meer bepaald dat een ooit gerenommeerd Londens ziekenhuis nu door al die gewelddadigheden meer weg heeft van een "oorlogszone".