© klu, tp

Veertiger op scooter overlijdt na aanrijding: dronken bestuurster vervoerde kinderen op achterbank

Zondagavond gebeurde op de Westlaan in Heusden-Zolder een dodelijk ongeval. Om 18.30u reden drie mannen met een scooter in de richting van Viversel en Lummen. In een flauwe bocht naar links werd de laatste van de groep gegrepen door een auto die uit de andere richting kwam. De 44-jarige man uit Balen was op slag dood. De vrouw uit Eigenbrakel legde een positieve alcoholtest af.

mm, klu

Drie mannen, waarvan één uit Balen, waren zondag tijdens het mooie weer aan het toeren met hun scooter. Ze reden in de Westlaan, een brede asfaltweg met twee rijvakken en een fietspad aan beide zijden van de weg. Op de plaats van het ongeval loopt de Westlaan parallel met de E314. In een flauwe bocht ging het opeens helemaal fout. Een auto die uit de tegengestelde richting kwam, belandde op het andere rijvak en de laatste scooterrijder van het groepje werd opgeschept. Voor de veertiger uit Balen kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Zijn scooter die zwaar beschadigd werd, schoof in het struikgewas en op de weg lagen heel wat brokstukken. Buiten de twee vrienden van het slachtoffer waren er geen andere getuigen.

Twee kinderen op achterbank

Nadat de vrouw uit Eigenbrakel de laatste van de drie scooterrijders had aangereden, belandde haar voertuig links van de weg in de gracht tussen het struikgewas. Ze had nog net een verlichtingspaal kunnen ontwijken, maar een berkenboom niet. Die knapte af en viel op de straat. In de auto van de bestuurster zaten nog twee kinderen. Een liep wat schaafwonden op aan een hand. De dame uit Eigenbrakel moest een alcoholtest afleggen en die bleek positief. Het parket liet meteen haar rijbewijs intrekken. Zij en de twee kinderen waren in shock en werden met de ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis van Heusden-Zolder. De Westlaan werd ruim twee uur en half afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.