Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

We rijden te vaak door aan het zebrapad

De politie stelt elk jaar ongeveer 1.500 pv's op voor automobilisten die niet aan een zebrapad stoppen om een voetganger te laten oversteken. Dat blijkt uit cijfers van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) na een parlementaire vraag. Slechts het topje van de ijsberg, volgens experts.

87 reacties

  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Rik lagrou, leer automobilisten automatisch vertragen als ze een zebrapad naderen. Het is godgeklaagd dat je iemand zou moeten bedanken omdat je krijgt waar je recht op hebt. Mocht iedereen zich aan de regels houden, dan zou die misplaatste vriendelijkheid niet eens nodig zijn.
  • Paul Wauters

    6 jaar geleden
    Het is een sport geworden om een of twee meter naast het zebrapad over te steken in plaats van op het zebrapad
  • Christophe Vandepoel

    6 jaar geleden
    Gino Denil Zo moeilijk is dat niet, je moet wel bezig zijn met auto rijden en niet met je passagier of met de telefoon, ook niet in dromenland zijn.. een beetje vooruit kijken. Als autobestuurder moet je toch ten allen tijde weten wat er zich rondom je afspeelt. Je zou maar eens terug will invoegen terwijl er een andere auto naast je hangt zoals ik zoveel zie gebeuren.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    En wat met hen die zonder kijken plots oversteken omdat ze op hun smart phone bezig zijn de automobilist moet altijd maar anticiperen op alles en iedereen en is steeds de boosdoener !
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Keer allemaal eens voor uw eigen pad ipv altijd af te geven op een ander, aub? Precies of alle autobestuurders hier zijn heilige boontjes.. Als ik met mijn fiets een fout maak en bots tegen je auto heb je een kleine bluts, omgekeerd is en blijft het een (mogelijk dodelijk of zwaar) ongeval, in mijn ogen toch nog steeds iets verschillend. En ja hoor er zijn ook veel auto's die nog vlug door 'oranje' rijden of net rood, maar het is en blijft gemakkelijk om naar een ander te wijzen.