Zuhal Demir reageert op optocht in Heusden: “Zijn Turkse Limburgers vrijgesteld van onze waarden en normen?”

Vanochtend berichtten we dat een filmpje over een optocht op de Koolmijnlaan voor commotie zorgde in Heusden-Zolder. Op het filmpje zijn vlaggen met wolven op te zien en dragen kinderen militaire uniformen. Genkse politica Zuhal Demir reageert nu op Facebook. “Er is niks verdraagzaam om kinderen met ideeën van haat te laten opgroeien.”

lmas

Lees ook. Commotie over optocht ‘Turkse’ wolven in Heusden: “Kinderen in militaire uniformen? Kan niet”

“Zo ver is het gekomen. Niet één Turks politicus durft openlijk te zeggen dat kinderen onder een fascistische vlag laten lopen in militaire uniformen, niet kan.” Zo start Zuhal Demir haar pleidooi op sociale media. “Ze bibberen van angst om de democratie te verdedigen tegen de invloed van de Turkse dictatuur. Ik roep sp.a en CD&V op om op te treden tegen de steun aan dictators die uit hun partij komt.”

Maar de politica gaat nog een stapje verder. “Zijn Turkse Limburgers vrijgesteld van onze waarden en normen? Organiseren we zo niet zelf de apartheid in onze samenleving onder de noemer ‘verdraagzaamheid’? Er is niks verdraagzaam om kinderen met ideeën van haat te laten opgroeien.”

Demir sluit haar Facebookpost af met een duidelijke boodschap. “Op een dag zal die verdraagzaamheid ons zeer zuur opbreken. We moeten nu handelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer