Direct naar artikelinhoud
Update

Lichaam Eric Geboers gevonden: ex-motorcrosser overleden na sprong in water

Eric Geboers sprong zondagavond uit een plezierboot in de waterplas van het Molse recreatiedomein Miramar.Beeld gemeentemol.be / photonews

In de waterplas van het recreatiedomein Miramar in Mol is het lichaam van Eric Geboers gevonden. Dat meldt VTM Nieuws, die Alain Remue van de Cel Vermiste Personen citeert. Er werd al een hele ochtend met man en macht gezocht naar de ex-motorcrosser, die gisteren uit een bootje sprong om een hond te redden in het water.

Geboers (55), veelvoudig wereldkampioen in het motorcrossen, zat samen met enkele vrienden op een plezierbootje, toen rond 22 uur gisterenavond een klein hondje van boord sprong. Geboers sprong er meteen achter om het dier te redden, zegt burgemeester Rotthier aan de VRT. "Een van de andere opvarenden sprong ook in het water om Geboers te redden, maar kwam zelf al snel in de problemen door het uiterst koude water." 

Van Geboers was geen spoor meer. De brandweer kwam meteen met de grote middelen ter plaatse en zocht tot 1 uur vannacht met duikers, schijnwerpers en een sonar, maar zonder resultaat. 

Vanmorgen werd de zoektocht hervat, nu met hulp van de scheepvaartpolitie en de cel Vermiste Personen onder leiding van Alain Remue. Zij beschikken over nog meer gespecialiseerde sonarapparatuur om vanaf de locatie van de verdwijning de plas uit te kammen. Volgens de lokale politie komt er ook een helikopter ter plaatse.

Geboers' lichaam werd zopas uit het water gehaald. De precieze omstandigheden van het ongeluk worden nu nog onderzocht, meldt VTM Nieuws.

Eric Geboers, voormalig wereldkampioen motorcross.

Verraderlijke stroming

Rond de waterplas van Miramar bevinden zich heel wat exclusieve buitenverblijven en het domein wordt veelvuldig gebruikt voor watersport en pleziervaart. "Maar het water kan erg koud zijn en de stroming verraderlijk", zegt Rotthier. "De vermiste kwam al meteen na zijn sprong in de problemen en de mensen die bij hem waren hebben hem onder water zien verdwijnen, we moeten dus realistisch zijn over zijn kansen." 

Geboers is de eerste motorcrosser ooit die wereldkampioen werd in de drie klassen: 125, 250 en 500 cc. In 1988 werd hij Sportman van het Jaar en won hij de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Geboers hing in 1990 op zijn 28ste de helm aan de haak, toen hij wereldkampioen werd op de Citadel van Namen.