© Marie Jo

Topjesweer? Zo vind je de juiste beha

Haal je mooiste topjes boven, de zon is weer helemaal terug! Maar welke beha draag je onder je zomertopjes? Van strapless tot push-up, zo vind je de juiste beha.

cityfashion

Topjes met een lage halslijn

Heeft jouw zomertopje een lage, rechte halslijn? Dan kies je best voor een balconette-model. De cups van deze beha’s hebben de vorm van een halve cirkel en zijn iets rechter dan een normale beha. Bovendien zijn de schouderbandjes naar buiten geplaatst waardoor ze onzichtbaar zijn bij topjes die ‘naar buiten’ lopen.

Topjes uit een gladde stof

Gladde en strakke topjes waarbij je alle naden en kantjes van je beha ziet? Geen optie! Draag in de plaats een naadloze T-shirt beha met gladde cups en onzichtbare beugels, die tekent niet af!

Topjes met een V-hals

Pronken met je decolleté? Een topje met V-hals blijft een fashion evergreen. Een laag uitgesneden push-up beha houdt alles op z’n plek en geeft moeder natuur een extra duwtje in de rug. Tip: kies voor gladde cups, het staat een stuk stijlvoller als de stof en structuur van je beha giswerk blijft.

Off-shoulder topjes

Zijn jouw schouders je sterkste punt? Kies voor de trend van het moment: een sexy off-shoulder topje. De juiste beha voor dit zomerstuk? Een basic strapless beha is de beste keuze. Tip: koop je strapless beha zeker niet te groot om wardrobe malfunctions te voorkomen. Laat daarom je maten in de winkel nog eens opnemen; zo weet je zeker dat je goed zit.

Witte topjes

Raar maar waar, onder een wit topje draag je best een rode beha. Hoe dit komt? De huid heeft rode ondertonen, dus je beha “vervaagt” in combinatie met wit. Lichte huid? Kies dan voor een rode tint met blauwe ondertoon. Vrouwen met een getinte of donkere huid kiezen beter voor een ‘hint of cranberry’ type rood.

Tanktops of haltertopjes

Topjes waarbij je je schouderbladen ziet? Investeer in een beha waarbij je de bandjes kan kruisen, zogenaamde racerbacks. Onzichtbare steun? Check! Last minute oplossing? Een doorzichtig clipje dat je op de bandjes van je normale beha kan plaatsen (in een X-vorm) is precies wat je nodig hebt!

SHOPPING. Deze zomertopjes flatteren jouw figuur

© Circle of Trust

De juiste top kan wonderen doen voor je figuur. Geen idee welke top wel of niet bij jou past? Bredere armen of stevig decolleté, deze topjes passen perfect bij jouw figuur!

Slank bovenlichaam en iets bredere heupen?

Leg de focus op je bovenlichaam! Topjes met een opvallende print brengen je bovenlichaam meer in balans met je heupen. Hoe rechter het model van je topje, hoe beter. Een strapless top legt de focus op je schouders en hals. Let er enkel op dat je topje niet eindigt op het zwaarste deel van je lichaam, je heupen.

Smalle taille en stevig decolleté?

Topjes met een V-hals staan jou het mooist. Kies voor zomerse topjes in een soepele stof, te strakke exemplaren trekken de aandacht enkel naar je decolleté. Qua kleuren? Schreeuwerige, felle kleuren laat je beter links liggen. Rustige, neutrale kleuren kiezen is de boodschap! Ook grote prints en opvallende details zoals ruches, laat je beter links liggen.

Weinig rondingen?

Heb jij een recht figuur en slanke armen? Getailleerde topjes geven jouw figuur een curvy boost. Hoe je weet dat kleding getailleerd is? Wanneer je een duidelijke X-vorm kan herkennen waarbij de schouders en de onderkant van je topje wijder zijn, heb je het juiste topje te pakken.

Bredere armen?

Onzeker over je armen? Kies voor topjes met een brede band of een subtiel mouwtje. Losvallende stoffen en donkere kleuren zijn een must!

Je buikje verdoezelen?

Je buikje optisch verkleinen? It’s all about details. Ruches, plooien of asymmetrische stukken do the trick. Ook grote, opvallende prints staan letterlijk op jouw lijf geschreven. Kortom, zorg ervoor dat je topje zélf met de aandacht gaat lopen, niet de probleemzone waar je zo onzeker over bent.

Flower power: zo draag je bloemenprints

© Baum & Pferdgarten // Essentiel

Op en top girly girly of toch liever een subtiele ‘flower touch’? Met deze tips draag jij een bloemenprint altijd perfect gestyled!

Flower power all the way

Draag je graag prints, dan hoef je geen seconde te twijfelen. Prints en zeker bloemenprints kun je dit seizoen naar hartenlust combineren. Wil je liever op veilig spelen, kies dan voor een jurkje of jumpsuit: zo hoef je niet te combineren met andere prints. Nog niet overtuigd? Ga dan voor een kleine, fijne print. Die valt iets minder op maar is daarom niet minder fleurig!

Romantisch boeket

Houd je van een girly girly look? Dan zijn bloemenprints in de vorm van een zwierig rokje of romantische off shoulder top zeker iets voor jou. Hier geldt maar één regel: combineer de print met een sober boven –of onderstuk, zodat het niet te druk wordt.

Houd er rekening mee dat (grote) prints ook volume creëren. Wil je je bovenbenen liever niet in de kijker zetten, dan draag je beter geen bloemenprint in de vorm van een broek. Een A-lijn rok die tot in je taille komt, kan dan weer wel.

Guns ’n roses

Houd je van een portie rock ’n roll in je kleding én van bloemen? Bloemenprints kun je ook perfect rock chic dragen. Combineer je bloemenprint met een donkere achtergrond voor wat meer edge. Een zwarte lederen biker jacket of stijlvolle blazer zorgen voor de ultieme dosis stoer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer