© ISOPIX

450 jobs verdwijnen bij supermarktuitbater Mestdagh

Bij Mestdagh, een grote franchisenemer van Carrefour-supermarkten in het zuiden van het land, verdwijnen 450 jobs. Er zijn wel geen plannen om winkels te sluiten.

Maandagochtend vond in de hoofdzetel van het bedrijf in Charleroi een bijzondere ondernemingsraad plaats. Die stond in het teken van de “moeilijkheden die het bedrijf beleeft en de gevolgen op de tewerkstelling”. Dat bleek: uit vakbondsbronnen vernemen we dat er 450 (van de 2.500) banen zouden sneuvelen. Er zouden wel geen winkels de deuren moeten sluiten, maar van het personeel wordt wel meer flexibiliteit gevraagd: zo zou er in de toekomst ook op zondag gewerkt moeten worden.

Mestdagh is de grootste franchisenemer van Carrefour in Franstalig België, met 83 Carrefour Market-supermarkten in beheer of onder franchise. Ondanks een jaarlijkse omzet van ongeveer 700 miljoen euro, leidt de groep nu al vier jaar op rij verlies. Daarom is een herstructurering volgens de directie nodig “om te reageren op veranderingen in consumptiegewoonten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer